Ghiozdanele grele, purtate greșit de către elevi, le pot afecta inclusiv picioarele

610
Ghiozdanele grele, purtate greșit de către elevi, le pot afecta inclusiv picioarele - efecte-greutate-1704815498.jpg

Articole de la același autor

Medicii fac recomandări importante, de care orice părinte ar trebui să țină cont. Ghiozdanul elevilor, atunci când merg la școală, trebuie să fie pozițional în prima jumătate a nu ajunge în zona lombară. De asemenea, ghiozdanul trebuie să cântărească în medie 10% din greutatea corpului. În realitate, curelele sunt prea lungi, iar greutatea e prea mare, ceea ce pune presiune inclusiv pe picioarele elevilor, care pe termen lung au de suferit.

Toate rechizitele de care au nevoie elevii la orele de curs pot cântări multe kilograme. Aceste greutăți, purtate necorespunzător, afectează pe termen lung sănătatea copiilor. Majoritatea scoliozelor și cifozelor apar din cauza purtării incorecte a unei greutăți, cum ar fi cea a ghiozdanului. Totodată, durerile de picioare pot reprezenta, iarăși, o cauză a greutății cărate în spate. Iar ghiozdanele copiilor, purtate greșit, le pot afecta și picioarele.

Kinetoterapeutul Constantin Moșuleț a atenționat asupra riscurilor pe care le poate avea o poziție greșită, a arătat cum trebuie purtat corect ghiozdanul și cum acționează forța gravitațională asupra corpului atunci când acesta susține o greutate.

„Toată lumea se concentrează pe spate, pe scolioză, dar puțini pe glezne, pe picioare. Picioarele suportă toată greutatea corporală a unei persoane, inclusiv ceea ce cărăm. Se adună destul de multă greutate. Noi nu ne dăm seama... Mai ales dacă mai punem și pachețel cu mâncare, sticlă de apă. Ei se obișnuiesc într-un confort vicios al corpului. Nu e normal”, explică medicul.

De-a lungul anilor, ghiozdanele și-au păstrat aceeași greutate. Majoritatea copiilor nu țin ghiozdanele lipite de spate. De aceea, pârghia, forța gravitațională cade în partea inferioară a spatelui. În momentul în care forța gravitațională rămâne acolo, partea anterioară a corpului va trebui să compenseze.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5249 secunde