Kinetoterapia joacă un rol esențial în recuperarea bolnavilor

158
Kinetoterapia joacă un rol esențial în recuperarea bolnavilor - fondkinetoterapie1-1667737192.jpg

Articole de la același autor

Nu vă mai puteți mișca la fel ca în urmă cu câteva luni și v-a fost recomandată kinetoterapia? În contextul recuperării medicale, aceasta joacă un rol esențial în refacerea potențialului funcțional al persoanelor aflate în diferite situații de incapacitate sau handicap.

Definită, în sens larg, ca terapie prin mișcare sau terapia mișcării, kinetoterapia se ocupă cu studierea omului, a mecanismelor neuromusculare și articulare care asigură acestuia mișcările normale, în același timp, studiind și elaborând principiile de structurare ale unor programe care se adresează organismului uman, atât din punct de vedere profilactic, cât și din punct de vedere terapeutic și recuperator. Potrivit dr. Mădălina Iliescu, termenii de tehnică, procedeu și metodă sunt foarte mult folosiți atât în domeniul educație fizică și sport, cât și în domeniul medical.
 

„Kinetoterapeutul are ca primă obligație stabilirea diagnosticului funcțional (care este apanajul exclusiv al său). Diagnosticul funcțional se stabilește pe baza diagnosticului clinic (cu care pacientul vine de la medic) și a rezultatelor testării stării funcționale, cât mai complete și complexe. Testarea funcționalității pacienților se realizează printr-o serie de metode, denumite în kinetoterapie metode de explorare și evaluare, unele preluate din medicina generală (cum ar fi anamneza și examenul general), altele specifice (cum ar fi somatoscopia, antropometria, examinarea funcționalității aparatelor și sistemelor organismului prin goniometrie, testing muscular, teste de efort etc.). 


Aplicarea corectă a acestor metode va conduce la obținerea unor informații care ajută kinetoterapeutul la stabilirea diagnosticului funcțional. Diagnosticul funcțional stă la baza stabilirii obiectivelor de tip finalitate, generale și specifice intermediare și chiar la baza stabilirii obiectivelor urmărite de fiecare ședință de intervenție. Pe stabilirea corectă a obiectivelor se bazează alegerea corectă a mijloacelor de intervenție și, ca atare, elaborarea corectă a programului de intervenție, precum și aplicarea acestuia în practică”, a explicat medicul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3988 secunde