Hainele, pericol pentru sănătate. Iată cum te poți îmbolnăvi de la blugi sau pantofi

2262
1

Din dorința de a fi în pas cu moda sau pur și simplu din ignoranță, unele persoane aleg să poarte haine foarte strâmte pe corp sau pantofi prea mici. Medicii constănțeni avertizează, însă, că o astfel de îmbrăcăminte poate afecta serios circulația sângelui și poate provoca tulburări de respirație.

Pe lângă faptul că vestimentația exagerat de strâmtă arată inestetic, aceasta poate duce și la diverse probleme de sănătate. Mai mult, hainele din fibre sintetice nu permit o respirație firească la nivelul tegumentului, așa că pot apărea diverse forme de iritații pe piele. Totodată, lenjeria intimă prea strâmtă sau de calitate inferioară nu lasă aerul să circule și păstrează umiditatea. O astfel de lenjerie poate cauza cistită în cazul femeilor, iar la bărbați, chiar infertilitatea.

Ce probleme poți avea dacă porți blugi prea strâmți

O pereche de pantaloni sau blugi care stau gata să plesnească, nu numai că arată penibil, dar afectează și circulația sângelui din organism. "Îmbrăcămintea de mărimi prea mici duce la tulburări de circulație. De asemenea, presiunea exercitată de haine asupra corpului poate duce la deplasarea intestinelor, a plămânilor și a inimii în partea de sus a corpului, ceea ce cauzează dificultăți de respirație", ne-a explicat dr. Ioan Joca, medic dermatolog constănțean. În plus, hainele prea strâmte cresc presiunea în partea inferioară a abdomenului, ceea ce determină migrarea acidului gastric spre esofag și provoacă arsuri la stomac. Contracția artificială a stomacului împiedică degajarea completă a diafragmei în momentul respirației, iar acest lucru poate provoca hiperventilație, atacuri de panică și incontinență pe fond de stres.

Materialele sintetice, de evitat în special vara
Anumite persoane pot fi alergice ori sensibile la fibrele sintetice din care sunt confecționate anumite haine, cum ar fi nylonul, poliesterul sau vâscoza. Reacțiile de respingere ale pielii sunt cauzate, în special, de compoziția chimică pe care aceste materiale o au.
"Persoanele sensibile atât la materialul sintetic, cât și la coloranții din hainele de acest fel, pot avea dermatite de contact care se pot complica în eczeme. Cu toate acestea, depinde de fiecare caz și de sensibilitatea fiecărui organism în parte", spune dr. Joca. Medicul dermatolog menționează că efectele negative ale hainelor sintetice asupra pielii se accentuează în perioada verii, din cauza razelor ultraviolete ale soarelui.
Eczemele sau dermatitele alergice de contact se manifestă prin apariția unei iritații roșiatice la nivelul pielii și senzația de mâncărime.
Specialiștii recomandă ca pe timp de vară să ne orientăm mai degrabă asupra hainelor fabricate din fibre naturale precum bumbacul sau mătasea, de preferință din culori deschise care să respingă căldura și să mărească confortul.

Pantofii cu numere mai mici favorizează micozele

La fel ca piesele vestimentare, încălțămintea prea strâmtă poate avea efecte negative importante asupra sănătății. Pantofii prea strâmți pot provoca deformarea articulațiilor degetelor de la picioare, iar dacă sunt purtați timp îndelungat, creează condiții ideale pentru dezvoltarea micozelor la picioare. "Ciupercile apă-rute la picioare și ignorate de cei mai mulți dintre pacienți sunt întreținute foarte ușor de pantofii prea strâmți. În plus, pot apărea și dermatite", afirmă dermatologul Ioan Joca.
Medicul ne sfătuiește să nu purtăm încălțăminte neadecvată dacă vrem să nu avem probleme. "Recomand pantofii din piele, comozi, cu talpă supraelastică sau tenișii din pânză, care să se adapteze formei piciorului", mai spune dr. Joca.

Comentează știrea

masina cu soldati
6 mai 2012
moartea rosie smurd clona

Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat ca eu MOARTEA ROSIE SMURD sunt mai tare ca presedintele si guvernul acestei tari ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cumparat tractoare SMURD , motorete SMURD , barci SMURD si urmeaza sa cumpar submarine SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut presiuni enorme la colegiul medicilor pt a obtine asigurari malpraxis pt soldatii care lucreaza pe masinile EPA SMURD dar fara nici un rezultat !Pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am deturnat banii si masinile care trebuiau sa ajunga la ambulanta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am sabotat ambulanta privand-o de masini si aparatura medicala ! Va spun si mai repet pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD va pot spune ca am facut dispecerate in toata tara doar ca sa imi justific activitatea ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD cand merg la un caz merg insotit doar de mass media altfel nu mai merg ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cheltuit cei doi la suta doar dupa bunul meu plac si nu ma poate verifica nimeni pt ca eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD oblig cadrele medicale din spitale sa faca voluntariat pe masina SMURD iar cine refuza I se deface contractual colectiv de munca ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut doar afaceri paguboase pt statul roman ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD coordonez majoritatea dispeceratelor din tara si trimit la locul solicitarii doar masina EPA cu soldati chiar daca exista masina cu medic si asistent la ambulanta ! Doar pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTE ROSIE SMURD m-am pus singur imparat pe ISU ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4939 secunde