Hipotensiunea provoacă amețeli, vertij, iar în anumite cazuri, chiar leșin

164
Hipotensiunea provoacă amețeli, vertij, iar în anumite cazuri, chiar leșin - hipotensiunesursadocro-1636120938.jpg

Articole de la același autor

Aveți tensiunea prea mică? Specialiștii spun că hipotensiunea este o problemă de sănătate care se caracterizează printr-o valoare scăzută a tensiunii arteriale. În general, aceasta provoacă amețeli și vertij, iar în anumite cazuri leșin, dureri de cap și slăbiciune. De cele mai multe ori, simptomele deja enumerate apar pentru că hipotensiunea împiedică distribuția corespunzătoare a oxigenului și a nutrienților în tot corpul, afectând în mod direct activitatea celulară.

Ce înseamnă tensiune mică? Potrivit dr. Veronica Stamate, se consideră că o persoană suferă de hipotensiune dacă valoarea tensiunii arteriale este mai mică de 60 mm HG și 100 mm Hg. Dacă episoadele durează doar câteva secunde sau minute, este necesar să luați măsuri pentru ca acestea să nu devină recurente.

Din fericire, vă puteți modifica dieta pentru a obține nutrienții necesari pentru a vă regla tensiunea arterială. De exemplu, persoanele care suferă de hipotensiune pot consuma cantități moderate de ciocolată amăruie, aceasta contribuind la îmbunătățirea circulației de la nivelul arterelor și reglează tensiunea arterială. Aceste beneficii se datorează conținutului său de teobromină, un compus sănătos pentru circulație și artere. În același timp, ciocolata amăruie conține acizi grași și antioxidanți care ajută la combaterea hipotensiunii. Apoi, apa de cocos este o băutură naturală cu un nivel ridicat de electroliți și antioxidanți care reglează tensiunea arterială. În plus, apa de nucă de cocos este săracă în calorii, fiind o opțiune excelentă pentru hidratarea organismului. Totodată, această băutură îmbunătățește oxigenarea celulară și ajută la combaterea simptomelor hipotensiunii. Nu în ultimul rând, brânza conține cantități ridicate de sodiu, care este util pacienților cu hipotensiune, dar, atenție, dăunător celor cu hipertensiune.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 Februarie 2017
Stire din Sănătate : Vertijul sau tulburările de echilibru
Luni, 04 Ianuarie 2016
Stire din Sănătate : Primul ajutor  în caz de leșin
Pagina a fost generata in 0.6066 secunde