Hrișca ajută la scăderea colesterolului și a glucozei din sânge
Articole de la același autor
Motive pentru care să adoptați dieta indiană
30 August 2024
Laserul vă scapă de tatuajele nedorite, fără a afecta pielea
20 August 2024
Analize necesare pentru persoanele cu dureri de picioare
23 Iulie 2024
Hrișca este o plantă ale cărei semințe conțin fibre, proteine, minerale, dar și alți compuși care au o valoare nutrițională semnificativă. Din frunze și flori se face un fel de făină care este folosită ca aliment, dar se poate administra și ca medicament, pentru: îmbunătățirea fluxului sanguin;
tratarea venelor varicoase și circulației deficitare la nivelul picioarelor;
prevenirea aterosclerozei. Aceasta, de asemenea, utilizată pentru tratarea diabetului. Medicii sunt de părere că cele mai importante beneficii ale acestei plante sunt: reprezintă o opțiune alimentară pentru boala celiacă.
Apoi, pe lângă faptul că nu are gluten, hrișca conține mult mai multe fibre, vitamine și minerale decât produsele din orez care sunt adesea folosite în rețetele fără gluten. În plus, gestionează zahărul din sânge, acest aliment fiind bogat în substanțe nutritive, cum ar fi proteine, fibre și flavonoide. Se pare că acești nutrienți din hrișcă au ajutat mereu persoanele cu diabet de tip 2 să gestioneze această afecțiune prin îmbunătățirea rezistenței la insulină. Totodată, previne bolile cardiovasculare. Mai mult decât atât, persoanele care consumă în mod regulat produse din hrișcă au niveluri mai scăzute de colesterol, trigliceride și glucoză din sânge.
tratarea venelor varicoase și circulației deficitare la nivelul picioarelor;
prevenirea aterosclerozei. Aceasta, de asemenea, utilizată pentru tratarea diabetului. Medicii sunt de părere că cele mai importante beneficii ale acestei plante sunt: reprezintă o opțiune alimentară pentru boala celiacă.
Apoi, pe lângă faptul că nu are gluten, hrișca conține mult mai multe fibre, vitamine și minerale decât produsele din orez care sunt adesea folosite în rețetele fără gluten. În plus, gestionează zahărul din sânge, acest aliment fiind bogat în substanțe nutritive, cum ar fi proteine, fibre și flavonoide. Se pare că acești nutrienți din hrișcă au ajutat mereu persoanele cu diabet de tip 2 să gestioneze această afecțiune prin îmbunătățirea rezistenței la insulină. Totodată, previne bolile cardiovasculare. Mai mult decât atât, persoanele care consumă în mod regulat produse din hrișcă au niveluri mai scăzute de colesterol, trigliceride și glucoză din sânge.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Luni, 06 Noiembrie 2023
Duminică, 20 Februarie 2022
Joi, 04 Iulie 2019
Vineri, 17 Ianuarie 2014