Hrișca scade nivelul de colesterol din sânge și nivelul tensiunii arteriale
Articole de la același autor
Afinele încetinesc procesul de îmbătrânire
24 Septembrie 2023
Medicul neurolog Any Axelerad a obținut certificarea Academiei Europene de Conducere Clinică
24 Septembrie 2023
Pandemia de Covid s-a încheiat, dar îmbolnăvirile nu au dispărut
24 Octombrie 2023
Terapia cu animale ajută la înlăturarea stresului și anxietății
18 Septembrie 2023
Ploșnița, musafirul nepoftit din pat. Este periculoasă pentru sănătate?
17 Septembrie 2023
Hrișca este o pseudo-cereală care nu conține gluten și este scăzută în grăsimi, având în compoziție o cantitate semnificativă de nutrienți, în raport cu numărul de calorii pe care le conține. Fiind o sursă bogată de fibre, aceasta are rol important în funcționarea sistemului digestiv. Având o valoare energetică mare, este foarte sățioasă. De asemenea, conține antioxidanți benefici pentru organism, de exemplu vitamina E, seleniu, acid fitic și acid fenolic. Printre proprietățile acestei plante se numără și cantitatea importantă de flavonoizi din compoziție. Aceștia sunt fitonutrienți care au rolul de a proteja împotriva bolilor, prin extinderea acțiunii antioxidanților și a vitaminei C.
Printre cele mai importante beneficii pe care le are, hrișca scade nivelul de colesterol din sânge și nivelul tensiunii arteriale. De asemenea,
poate fi consumată fără probleme de persoanele care au intoleranță la gluten (boala celiacă), deoarece nu conține gluten. În plus, datorită conținutului bogat în fibre și complexului de minerale, îmbunătățește digestia și contribuie la accelerarea procesului de recuperare a organismului în urma acțiunii diferiților factori de stres.
Pentru că are în compoziție o cantitate mai mare de proteine per 100 grame decât majoritatea tipurilor de cereale, este o alegere excelentă pentru vegetarieni. Pe lângă acest beneficiu, proteinele din hrișcă includ aminoacizi esențiali, care oferă energie și ajută la recuperarea musculară în urma antrenamentelor fizice.
Printre cele mai importante beneficii pe care le are, hrișca scade nivelul de colesterol din sânge și nivelul tensiunii arteriale. De asemenea,
poate fi consumată fără probleme de persoanele care au intoleranță la gluten (boala celiacă), deoarece nu conține gluten. În plus, datorită conținutului bogat în fibre și complexului de minerale, îmbunătățește digestia și contribuie la accelerarea procesului de recuperare a organismului în urma acțiunii diferiților factori de stres.
Pentru că are în compoziție o cantitate mai mare de proteine per 100 grame decât majoritatea tipurilor de cereale, este o alegere excelentă pentru vegetarieni. Pe lângă acest beneficiu, proteinele din hrișcă includ aminoacizi esențiali, care oferă energie și ajută la recuperarea musculară în urma antrenamentelor fizice.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Duminică, 20 Februarie 2022
Joi, 04 Iulie 2019
Vineri, 17 Ianuarie 2014