Sindromul cervico-cefalalgic se manifestă, deseori, prin gât răsucit

314
Sindromul cervico-cefalalgic se manifestă, deseori, prin gât răsucit - fond-sindrom-1699275728.jpg

Articole de la același autor

De cele mai multe ori, sindromul cervico-cefalalgic se manifestă prin cervicalgie cronică. Din păcate, prin disconfortul fizic şi psihic pe care îl generează, starea creează îngrijorare, fatigabilitate, depresie şi anxietate. Alteori, însă, tabloul clinic cuprinde vertij, tulburări oculare şi laringo-faringiene, insomnii şi dureri precordiale. Aproape întotdeauna se asociază și fenomenele de tip nevrotic.

Tocmai de aceea, în astfel de situații este necesară redresarea sau accentuarea curburii, a punctelor dureroase şi contracturii musculare. În alte cazuri, mobilitatea este discret afectată. Potrivit dr. Mădălina Iliescu, cervicalgia acută, însoţită sau nu de torticolis (gât răsucit) se instalează cel mai frecvent brusc şi este de scurtă durată. Starea la care facem referire se caracterizează prin dureri în regiunea posterioară a gâtului care limitează pe grade variate mişcarea, până la blocarea acesteia. „Mobilitatea în toate planurile este defectuoasă, toţi indicii fiind deterioraţi. Adesea, cervicalgia se însoţeşte de torticolis acut, dat fiind contractura reflexă a muşchiului sterno-cleido-mastoidian. Capul are o poziţie vicioasă, direcţionat în sens opus muşchiului contractat, iar mişcarea este imposibil de executat pe acest sens”, a explicat medicul.

În cazul cefaleei cervicale, durerea este declanşată frecvent de posturi vicioase sau de eforturile fizice ale segmentului.

Migrena cervicală, în schimb, este un sindrom caracterizat prin cefalee, greţuri, vărsături, tulburări oculare şi neurovegetative, care determină angiospasm în teritoriul arterei vertebrale.

De asemenea, sindromul cervical Barre - Lieou se datorează iritării unor nervi, care generează cervicalgii, cefalee cervicală, vertij, parestezii, greţuri, vărsături, fenomene nevrotice etc. Atenţie! Acesta este mai frecvent la persoanele de sex feminin cu o structură psihică labilă. În prezent, se consideră că baza simptomatologiei se datorează tulburărilor de origine circulatorie din sistemul vertebro-bazilar. Toate sindroamele dureroase cervicocefalice beneficiază cu succes de tratament de recuperare balneo, cu medicamente antialgice, antiiinflamatorii, decontracturante, de stabilizare și echilibrare biomecanică și neuromusculară. Totodată, pacienţii pot efectua aplicații de electroterapie, laserterapie, ultrasunete, magnetoterapie, termoterapie, masaj, kinetoterapie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8602 secunde