Linie telefonică gratuită pentru pacienți

174
Linie telefonică gratuită pentru pacienți - linietelefonica-1439475430.jpg

Articole de la același autor

O linie telefonică TelVerde 0800 080 444) este pusă gratuit la dispoziția pacienților care au nevoie de informații privind drepturile pe care le au la accesarea serviciilor medicale. Demersul face parte din campania "Drepturile pacienților: Pacienții informați au parte de servicii mai bune" și este o inițiativă a fostuluo președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) Cristian Bușoi.

Pacienții pot suna, gratuit, de luni până vineri, între orele 8.00 și 20.30, sau pot accesa și un website- drepturilepacientilor.info-, unde pot afla toate drepturile pe care le au.

În plus, cei care au plângeri legate de încălcarea unui drept, pot solicita, prin intermediul site-ului, un punct de vedere de specialitate. Voluntarii vor prelua sesizările și, ulterior, o echipă de doctori și manageri în domeniul medical le va răspunde persoanelor care vor semnala încălcări ale drepturilor pacienților, malpraxis sau condiționarea serviciilor medicale.

Cristian Bușoi a precizat că, din discuțiile purtate cu pacienții, a reieșit că cele mai multe persoane "nu-și cunosc drepturile, unele dintre ele elementare, atunci când solicită servicii medicale". Printre drepturile menționate de Bușoi se află și cel de a fi informat cu privire la tratamentul propus și alternativele pe care le are pacientul din punct de vedere medical, pentru a alege în cunoștință de cauză.

El a mai afirmat că o instituție care să se ocupe de apărarea drepturilor pacienților este necesară și trebuie înființată de Guvern.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 18 Aprilie 2015
Stire din Sănătate : Săptămâna pacienților  cu boli cronice
Pagina a fost generata in 0.5845 secunde