Medic, despre alimentele care ne pot trimite la spital: "S-a introdus și această noțiune care induce oamenii în eroare..."

383
Medic, despre alimentele care ne pot trimite la spital:

Articole de la același autor

Medicul Voichița Lăzureanu, șef de secție la Spitalul "Victor Babeș" din Timișoara, a explicat, la Antena 3 CNN, care este lista alimentelor care ne pot trimite la urgențe de 1 mai şi de Paşte.

Întrebată cum s-a ajuns în România să se moară în urma consumului de carne, după ce o copilă de doar patru ani a murit după ce ar fi mâncat pește cumpărat de la magazinul din sat, dr. Voichiţa Lăzureanu a tras un semnal de alarmă pentru a fi extrem de atenți la ce alegem să mâncăm în minivacanţa de 1 mai, potrivit antena3.ro

"Din păcate, peste tot în lume se moare prin toxiinfecţie alimentară, intoxicații alimentare sau gastroenterocolite, depinde cum le numim. Ele au același numitor comun.

Consumul de un aliment care fie nu este ținut în condiții de securitate alimentară, fie în momentul în care este gătit nu se gătește complet și atunci rămân microorganisme care la rândul lor pot să producă toxine sau dau gastroenterocolite comune. În afară de astfel de germeni, sigur putem să vorbim și toxiinfecții legate de ciuperci. Și știm toxină ciupercii, care și aceasta este extrem, extrem de importantă și de multe ori generează astfel de toxiinfecții alimentare.

Actualmente întreaga noastră hrană este supusă diverselor "îmbunătățiri", cu ortofosforice cu o grămadă de hormoni, cu o grămadă de produse care nu sunt sănătoase pentru organism.

Sigur că și noi, românii, ne-am schimbat puţin tradițiile alimentare. Consumăm tot mai multă carne neprelucrată termic, carne crudă, rămânem la pește, rămânem la sushi sau tartar sau carne insuficient preparată termic.

Avem și această noțiune mai nouă pe care am auzit-o "proaspăt congelat". Nu știu de fapt ce înseamnă ori e proaspăt, ori e congelat, dar s-a introdus și această noțiune care induce oamenii în eroare.

Și mai sunt și măsuri pe care trebuie să le facem noi acasă să ne spălăm pe mâini înainte de a manipula respectivele alimente, să le dozăm în așa fel încât nici să nu rămână prea mult afară, nici să nu se degradeze chiar și în frigider. Citeşte mai departe...

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4286 secunde