Alimente recomandate atunci când aveţi laringită
Articole de la același autor
Reflexoterapia și beneficiile sale pentru organismul uman
16 Aprilie 2024
Laringita este o afecțiune care presupune inflamația mucoasei laringelui și se manifestă prin tuse, răgușeală și o stare generală de disconfort. Principalii factori declanșatori sunt suprasolicitarea sau iritarea corzilor vocale în urma consumului de alimente și băuturi reci, infecția tractului respirator superior, alergiile sau refluxul gastro-esofagian. Deși, de obicei, laringita trece de la sine în maximum două săptămâni, afecțiunea se poate croniciza și persista timp îndelungat, susţin specialiştii. Pentru a evita neplăcerile produse de laringită, sau, cel puțin, pentru a ușura starea de disconfort, este indicat să consumaţi doar anumite alimente şi băuturi. Pentru început, este bine de știut că un corp hidratat luptă mai bine împotriva infecției. Așadar, în perioada de boală, este indicat să beţi ceaiuri antiinflamatoare și antiseptice, precum ceaiul de flori de mușețel, ceaiul de cimbru sau cel de cimbrișor. Supa clară de pui este, din nou, un remediu care vă poate ajuta, la fel ca şi sucurile naturale de cătină, portocale, lămâi, kiwi și morcov. Toate acestea întăresc sistemul imunitar și facilitează recuperarea. În plus, mierea, mâncată ca atare sau amestecată în lapte cu cereale, în ceaiuri ori în sucuri naturale din fructe și legume, este un aliment-minune, deoarece are proprietăți antiseptice, antibacteriene și antiinflamatoare.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Vineri, 29 Decembrie 2023
Miercuri, 03 Aprilie 2024
Joi, 21 Decembrie 2023
Duminică, 17 Decembrie 2023
Luni, 18 Septembrie 2023
Duminică, 28 Aprilie 2024
Joi, 28 Martie 2024
Marţi, 19 Martie 2024
Miercuri, 24 Ianuarie 2024
Luni, 15 Ianuarie 2024