Alimente recomandate și interzise în timpul sarcinii

162
Alimente recomandate și interzise în timpul sarcinii - alimente-1712146726.jpg

Articole de la același autor

Femeile trebuie să știe că în timpul sarcinii există o serie de restricții legate de consumul mai multor categorii de alimente, cum sunt produsele lactate, ouăle, peștele și fructele de mare, carnea, cofeina, băuturile alcoolice. Atenție! Specialiștii spun că produsele lactate nu sunt complet interzise în timpul sarcinii, dar este important ca viitoarea mămică să nu consume alimente care nu au fost pasteurizate, cum ar fi, de exemplu laptele și brânza proaspătă. O serie de brânzeturi moi, precum feta, brie și camembert, precum și cele cu mucegai, ca roquefort și gorgonzola, pot fi periculoase pentru mamă și făt. Produsele lactate sunt o sursă importantă de calciu, substanță care asigură dezvoltarea oaselor, dar și a sistemului nervos central, ca urmare trebuie să facă parte din dieta femeii însărcinate.

Mai exact, în timpul sarcinii, o femeie are nevoie de 1.000 miligrame de calciu pe zi și o parte din această cantitate poate să provină din lapte și brânză, dar cu o condiție: toate produsele consumate să fie pasteurizate. Consumul de ouă nu este total interzis, dar acestea trebuie consumate în sarcină doar dacă sunt gătite, cele crude pot fi un pericol pentru sănătate. Peștele și fructele de mare sunt riscante din punctul de vedere al conţinutului de mercur. În ceea ce privește carnea, aceasta este necesar să facă parte din alimentația femeii însărcinate ca sursă de proteine, fier și vitamina B. Pot fi consumate 2-3 porții pe zi de carne (maximum 100 g/porție), dar numai dacă au fost preparate termic. Cafeina, în schimb, trebuie consumată cu măsură, iar alcoolul trebuie evitat în sarcină pentru a nu afecta dezvoltarea fătului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8552 secunde