Alimentele care te ajută să reduci anxietatea

257
Alimentele care te ajută să reduci anxietatea - alimente-calmare-1692282685.jpg

Articole de la același autor

Tu știi când este necesară schimbarea dietei și cum să o faci? Nutriționiștii avertizează că modul în care gândești și te simți depinde foarte mult de ceea ce mănânci. În cazul în care ne confruntăm cu depresie și schimbări de dispoziție foarte dese, specialiștii ne sfătuiesc să includem în dietă alimente care ne vor ajuta la calmarea activității excesive a creierului și la evitarea crizelor de melancolie.

Alimentele care te ajută să te calmezi sunt diverse. În primul rând, leguminoasele, cerealele integrale, semințele de floarea soarelui și nucile sunt bogate în vitamina B1, esențială pentru organism. De asemenea, peștele gras va compensa deficiența de Omega-3. În același timp, soia, orezul, alunele și ouăle conțin triptofan, care este foarte important pentru îmbunătățirea stării de spirit. Laptele și migdalele, totodată, au în compoziția lor fosfolipide și, astfel, sunt o sursă bună de lecitină. Alimente de evitat când ai anxietate crescută sunt alcoolul, orice băutură cu cafeină, cum ar fi cafeaua, ceaiul, sucurile, zaharuri rafinate și grăsimile găsite în multe alimente foarte procesate.

Atenția zilnică acordată și îngrijirea de sine constituie cheia pentru a vă ajuta să vă descărcați creierul. De exemplu, poți să citești o carte sau să faci puzzle-uri. Înainte de a merge la culcare, îți poți lăsa gândurile negative sau să realizezi o listă de sarcini care trebuie făcute dimineața pentru a te simți bine.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2606 secunde