Beneficiile și utilitatea viței de vie

494
Beneficiile și utilitatea viței de vie - vita-de-vie-1692282736.png

Articole de la același autor

Încă din cele mai vechi timpuri, vița de vie a însemnat un aliment esențial în viața oamenilor. Era cultivată pentru struguri, consumați ca atare sau folosiți pentru vin și must. În scop terapeutic însă, de la vița de vie se folosesc frunzele, strugurii, turtele, seva, mustul și vinul.

Frunzele viței de vie sunt consacrate în primul rând în bucătăria românească, fiind folosite pentru realizarea sarmalelor. Însă, ele constituie și remedii extraordinare pentru diferite afecțiuni. Utilizarea frunzelor de viță de vie este recomandată în caz de hemoragii sau sângerări nazale.

Frunzele de viță de vie conțin vitaminele B, C, E, K, riboflavină, fier, magneziu, cupru, seleniu, precum și nutrienți care susțin buna funcționare a ficatului. De asemenea, au principii active care tonifică pereții venelor și capilarelor, dar și stimulează puternic circulația sanguină. Ceaiul din frunze de viță de vie se prepară din 2-4 linguri de frunze de vie, bine spălate, mărunțite și fierte într-un minut într-un litru de apă. Se lasă ceaiul la infuzat 10-15 minute, apoi se bea pe parcursul unei zile, între mese. Preparatul este recomandat în cazul varicelor, hemoroizilor, flebitelor, în timpul menopauzei și așa mai departe. De asemenea, o cură de frunze de viță de vie este utilă pentru combaterea obezității, având, totodată, efect în lupta cu celulita. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1 secunde