Lista cu alimentele care vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Legea a fost promulgată

405
Lista cu alimentele care vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Legea a fost promulgată - lista-alimente-pret-plafonat-1711553181.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a promulgat proiectul de lege care permite prelungirea plafonării prețurilor la 17 produse agricole și alimentare de bază până la 31 decembrie 2024. Măsura ar fi expirat la finalul lunii martie.


Guvernul a decis să plafoneze adaosurile comerciale la cel mult 20% la unele alimente de bază în august, anul trecut. Măsura a fost introdusă inițial pentru 3 luni, iar din noiembrie a fost extinsă cu încă un trimestru.


În ianuarie 2024, Guvernul a venit cu o nouă ordonanță de urgență, fiind ulterior prelungită pentru nu mai puțin de 9 luni, scrie antena 3.ro


Alimentele care vor avea prețul plafonat până la finalul anului 2024


Lista produselor care vor avea prețul plafonat este următoarea:


1.Pâine albă simplă cu gramaj cuprins între 300-500 grame, fără specialităţi
2.Lapte de vacă de consum 1 l, grăsime 1,5%, cu excepţia UHT
3.Brânză telemea de vacă vrac
4.Iaurt simplu din lapte de vacă, 3,5% grăsime, cu gramaj maxim 200 grame
5.Făină albă de grâu „000” până la 1 kg
6.Mălai pănâ la 1 kg
7.Ouă de găină calibrul M
8.Ulei de floarea-soarelui până la 2 l
9. Carne proaspătă pui (Carne pui, în aplicarea prezentei ordonanţe de urgenţă, înseamnă: pui întreg, tacâmuri de pui, pulpe pui întregi cu os şi aripi de pui, varianta standard).
10.Carne proaspătă porc ( Carne porc, în aplicarea prezentei ordonanţe de urgenţă, înseamnă: carne porc lucru, pulpă porc cu os şi fără os, spată de porc.
11.Legume proaspete vrac (Legume proaspete vrac, în aplicarea prezentei ordonanţe de urgenţă, înseamnă: roşii, ceapă, castraveţi, fasole uscată, morcovi, ardei gras Bianca şi ardei capia, usturoi).
12.Fructe proaspete vrac (Fructe proaspete vrac, în aplicarea prezentei ordonanţe de urgenţă, înseamnă mere roşii şi mere golden, prune, pere, struguri de masă).
13.Cartofi proaspeţi albi vrac
14.Zahăr alb tos până la 1 kg
15.Smântână - 12% grăsime
16.Unt până la 250 grame
17.Magiun până la 350 grame.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4544 secunde