Scumpiri mari la cele mai ieftine mezeluri. Prețuri duble!

424
Scumpiri mari la cele mai ieftine mezeluri. Prețuri duble! - scumpire-1705318851.jpeg

Articole de la același autor

Cel mai ieftin mezel din România, parizerul, a ajuns să coste de două ori mai mult decât înainte. În doar o lună, mezelurile de acest fel au atins un preț aproape dublu față de cel inițial. Costul pe kilogram a crescut cu peste 20 de lei, în condițiile în care, în momentul de față, parizerul reprezintă cel mai accesibil aliment pentru mulți români cu venituri reduse.

Alimentul ar putea ajunge, astfel, pe lista delicateselor din cauza prețului aproape dublu. Scumpirile la mezeluri au continuat chiar din primele zile ale anului ce tocmai a început și sunt datorate de costurile uriașe la materia primă. Dacă în urmă cu o lună pentru un kilogram de parizer plăteam 30 de lei, acum am ajuns să plătim 50-55 de lei. Este vorba despre cele mai ieftine alimente, consumate aproape zilnic de cei mai mulți români cu venituri mici, la final de lună ajungând să dea aproape o treime din venituri pentru mesele cu câteva mezeluri, dacă au un salariu minim pe economie.

Ministerul Agriculturii caută măsuri pentru a reduce prețurile la alimente. Ministrul Florin Barbu a convocat reprezentanții marilor magazine și producătorii la discuții despre plafonarea adaosului comercial la alimente.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.544 secunde