Medicamente cu risc de aprovizionare deficitară

298
Medicamente cu risc de aprovizionare deficitară - medicamente-1352415626.jpg
O comisie a Ministerului Sănătății monitorizează piața produselor medicale și a medicamentelor, după ce a descoperit că mai multe astfel de produse nu mai prezintă interes pentru producători sau distribuitori și că există riscul ca ele să nu mai fie produse. 

"Căutăm soluții pentru a reuși aprovizionarea spitalelor cu aceste produse. Avem o comisie desemnată prin Ordin de ministru care monitorizează în permanență piața, pentru a identifica și alte produse la care pacienții au acces cu dificultate. Sunt situații în care aceste medicamente nu mai prezintă interes comercial pentru producători și distribuitori sau situații când producția este oprită", a explicat ministrul Sănătății, Raed Arafat. 

Acesta a mai specificat că, pentru soluționarea acestei probleme, există două soluții pe care spitalele ar trebui să le pună în aplicare: să încheie un contract cadru pentru o durată de trei ani pentru achiziționarea medicamentelor, prin licitație, sau achiziționarea acestora prin licitație națională. 

Ministerul a pus în dezbatere publică documentul care va aproba lista medicamentelor cu denumiri comune internaționale, aflate pe aceiași listă cu risc de aprovizionare deficitară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3347 secunde