Medicamentele care nu trebuie să lipsească din sertarul de acasă

651
Medicamentele care nu trebuie să lipsească din sertarul de acasă - fond-medicamente-1698672101.jpg

Articole de la același autor

Nicio locuință nu ar trebui să ducă lipsa dulăpiorului cu medicamente. Situațiile în care este indicat să ai în casă medicamente de prim ajutor, precum antitermice, picături, unguente și creme, sunt diverse. Simptomele unei răceli ușoare sau ale unei migrene, de exemplu, pot fi ameliorate ușor și rapid cu medicamentele aflate la îndemână în casă.

Trebuie să acordăm atenție constantă dulăpiorului cu medicamente. Pastilele trebuie verificate periodic pentru ca acestea să se afle în termenul de valabilitate înscris pe ambalaj. În plus, medicamentele trebuie depozitate în condiții de siguranță, așa cum este specificat pe prospectul fiecărui produs în parte. Unele trebuie depozitate în locuri întunecate, iar altele nu trebuie expuse la temperaturi prea ridicate. De asemenea, niciun sertar cu medicamente nu trebuie să se afle la îndemâna copiilor. În orice caz, antibioticele care au rămas în casă în urma administrării unui tratament prescris de medicul de familie sau de specialist nu trebuie să fie luate fără acordul lor. Numai medicul poate recomanda administrarea antibioticelor, în urma unui control adecvat și a unor analize specifice.

Pentru accidentele domestice, precum tăieturi și opăriri, din rezerva de medicamente de acasă nu trebuie să lipsească fesele și pansamentele sterile, garoul, vata, apa oxigenată sau alte substanțe dezinfectante, foarfeca, seringile de unică folosință și atela. Bolnavii cronici diagnosticați cu o anumită afecțiune este bine să aibă în permanență tratamentul recomandat de medicul specialist. Cei cu afecțiuni cardiace trebuie să aibă obligatoriu antianginoase și antihipertensive. În cazul unor dureri dentare sau al migrenelor, este bine să existe în dulapul destinat medicamentelor analgezice sub formă de tablete sau fiole. De asemenea, pentru febră este indicat să existe antitermice. În cazul unor arsuri solare sau domestice, trebuie să fie la îndemână anumite unguente și spray-uri cu acțiune locală pe care vi le poate recomanda farmacistul sau medicul de familie.

În excursii, dar și acasă uneori, există pericolul unor alergii provocate de înțepătura de albină sau viespe, de aceea este bine să avem medicamente antialergice. Iar dacă este vorba despre stări de vomă, de ajutor sunt antiemeticele. În caz de enterocolită, până ce pacientul este consultat de medic, trebuie să existe în casă medicamente și săruri de rehidratare orală. Colica renală poate fi ameliorată cu antispastice, dar și cu analgezice. Durerile de oase și articulații pot trece cu ajutorul antiinflamatoarelor și a antireumaticelor. Totodată, nici cremele antimicotice nu trebuie să lipsească din casă. Nu în ultimul rând, picăturile de nas și cele de ochi pot fi un real ajutor împotriva răcelilor, alergiilor și iritațiilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4878 secunde