Medici: "Nu vrem șpagă, ci salarii decente!"

108
Medici:

Articole de la același autor

Reprezentanții Alianței Medicilor fac un apel la medicii români din țară și din străinătate să li se alăture în a explica populației că întreaga clasă politică este responsabilă pentru actuala situație dezastruoasă din sănătate și că medicii nu vor șpagă, ci salarii decente. 


Printr-o postare pe Facebook, Alianța Medicilor a chemat medicii să li se alăture în campania de informare a opiniei publice despre "faptul că întreaga clasă politică este responsabilă pentru actuala situație dezas-truoasă din sănătate". Medicii spun că nu vor "șpagă, ci salarii decente, modernizarea sistemului medical, eliminarea risipei din sistem și administrarea eficientă a fondurilor din sănătate". 


"După 25 de ani de decizii politice total lipsite de înțelepciune, când a fost vorba de sistemul medical, am ajuns la situația catastrofală în care medicii, pentru că au un salariu de mizerie, pleacă lunar cu sutele din țară. La aceasta se adaugă condițiile precare din foarte multe spitale, astfel încât mulți medici rămași în România se află în imposibilitatea să desfășoare un act medical de calitate pentru pacienții lor", spune doctorul Letiția Coriu, în numele Alianței Medicilor.


În prezent, sunt adunate într-un grup pe Facebook peste 33.000 de cadre medicale și persoane dornice de modernizarea sistemului medical din România. "Din păcate însă, întâmpinăm foarte multă rezistență și avem nevoie de ajutorul vostru", se arată în apel. Toți cei interesați de modernizarea sistemului medical sunt invitați să dea Share pe Facebook mesajului Alianței Medicilor.
De asemenea, Alianța Medicilor a adresat un gând colegilor cadre medicale plecate în străinătate: "Știm de ce ați plecat. Ajutați-ne acum, vă rugăm, să moderni-zăm acest sistem ca să vă puteți întoarce acasă!".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4767 secunde