Medicii, obligați să declare sponsorizările primite de la companiile farmaceutice

125
Medicii, obligați să declare sponsorizările primite de la companiile farmaceutice - mediciiobligati-1391620267.jpg

Articole de la același autor

Companiile farmaceutice vor fi obligate să declare Ministerului Sănătății și Agenției Naționale a Medicamentului toate activitățile de sponsorizare și orice alte cheltuieli făcute pentru medici, asistenți medicali, organizații profesionale sau organizații de pacienți, se precizează într-o ordonanță de urgență aflată în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății. 
Proiectul prevede și că Universitățile de Medicină și Farmacie vor putea avea spitale proprii și vor putea organiza ambulatorii de specialitate. 
Nu doar companiile farmaceutice, dar și distribuitorii de medicamente și dispozitive medicale vor trebui să declare cheltuielile făcute pentru medici. Obligația va reveni, în egală măsură, și medicilor și celorlalți beneficiari ai acestor finanțări, care vor avea obligația să le declare. 
Informațiile vor fi  publicate pe site-ul Ministerului Sănătății și al Agenției Naționale a Medicamentului, prevede proiectul Ministerului Sănătății. 
Măsura este luată în contextul în care Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente a anunțat că sponsorizările și cheltuielile legate de congresele medicale vor fi făcute publice de către companiile farmaceutice din România începând cu 2016. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5069 secunde