Micul dejun nu trebuie luat la prima oră a dimineții

308
Micul dejun nu trebuie luat la prima oră a dimineții - mic-dejun-1689700365.jpeg

Articole de la același autor

În rutina încărcată pe care o avem, de obicei nu avem suficient timp să ne bucurăm de momentele dimineții și să ne pregătim, fizic și psihic, pentru o nouă zi și noi provocări. Specialiștii vorbesc, totuși, în mod constant despre importanța unei rutine matinale sănătoase, care ne poate aduce multe beneficii pe termen lung.

Profesorul doctor Vlad Ciurea susține că micul dejun nu trebuie luat imediat după ce ne trezim. Dimineața, organismul nostru are nevoie de un timp de pregătire treptată, care implică mișcare, hidratare și concentrare. Abia după aceea este recomandat să mâncăm, însă micul dejun nu trebuie să fie unul copios.

De ce este important să ne pregătim organismul înainte de micul dejun? Ei bine, activitățile obișnuite pe care le putem face în primele ore ale dimineții ne ajută să ne trezim treptat și să trecem cu brio de perioada de tranziție între somn și viața de zi cu zi. Fie că facem puțină mișcare, fie că bem un pahar cu apă sau că medităm o scurtă perioadă de timp, aceste acțiuni ne conectează la propriul corp și ne pregătesc mental pentru ceea ce avem de făcut. Specialiștii atrag atenția că micul dejun ar trebui să fie ușor și să nu pună o presiune excesivă asupra sistemului digestiv. Sunt recomandate, astfel, alimente echilibrate, care să ne ofere energie și nutrienți necesari pentru o bună funcționare a organismului. O opțiune sănătoasă ar putea fi fulgii de ovăz cu fructe proaspete, care oferă organismului fibre, vitamine și minerale esențiale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2696 secunde