Remedii naturiste

Mierea - energizantul natural

596
Aliment și leac prețios, folosit cu regularitate în medicina naturis-tă, mierea și-a câștigat locul în lista produselor benefice pentru sănătate.


Stimulează pofta de mâncare, ajută la o digestie corectă, alungă stresul și oboseala, îmbunătățește tonusul, previne rahitismul și scade fragilitatea vasculară. 

Folosirea zilnică a mierii ajută la regenerarea celulelor și la întărirea sistemului imunitar. După cum se știe, pe lângă mierea pe care o produc, neobositele albine produc și alte două substanțe din aceeași categorie, cu efecte similare: 

- polenul conține o serie de substanțe nutritive, vitaminele A, B, C, D, E, aminoacizi liberi, săruri minerale și diferite glucide, care, prin efectul energizant, ajută la creșterea capacității de memorare, combat astenia și surmenajul. 

- propolisul prezintă calități ce tratează cu succes afecțiuni ale pielii, având efect cicatrizant. Mai este folosit în tratarea sau ameliorarea afecțiunilor digestive, mai ales a ulcerului, a infecțiilor virale, a bolilor canceroase, dar și a celor din segmentul ginecologic. Propolisul este și un excelent antibiotic, cu acțiune progresivă asupra dezvoltării bacteriilor. 

Pe lângă toate proprietățile farmaceutice pe care le deține, mierea este apreciată pentru gustul dulce, care oricând poate fi preferată de copii.
Andreea Năstase


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1424 secunde