Mucegaiul, periculos pentru sănătate. Înlăturați-l rapid!

107
Mucegaiul, periculos pentru sănătate. Înlăturați-l rapid! - mucegaiul-1622549877.jpg

Articole de la același autor

În general, mucegaiul apare într-o casă sau într-un loc din cauza umidității, a anumitor substanțe sau a temperaturii ambientale. Totuși, dintre cei trei factori deja enumerați, umiditatea reprezintă cea mai importantă sursă de alimentație a mucegaiului.

Cei mai mulți dintre voi s-au confruntat măcar o dată în viață cu problema mucegaiului. În afara faptului că acesta este greu de îndepărtat, este și periculos pentru sănătate. Medicii specialiști susțin că mucegaiul din casă este destul de periculos pentru sănătatea adulților și copiilor, chiar și o expunere de scurtă durată la mucegai putând conduce la apariția unor afecțiuni grave, de aceea trebuie înlăturat cât mai repede cu putință. Aceștia sunt de părere că în cazul copiilor situația este și mai problematică, pentru că sistemul lor imunitar nu este dezvoltat ca cel al unui adult, astfel orice expunere la alergeni sau substanțe toxice interferează cu procesul normal de dezvoltare a sistemului imunitar și îl perturbă.

De asemenea, în cazul femeilor însărcinate pericolul este la fel de mare, deoarece și acestea prezintă o scădere a sistemului imunitar, fiind mai sensibile la dezvoltarea bolilor. Spre exemplu, dacă o femeie însărcinată este expusă mucegaiului și toxinelor din mucegai, ea poate dezvolta anumite boli care pot afecta dezvoltarea normală a fătului, putând merge până la pierderea sarcinii sau nașterea unui făt mort. În funcție de timpul de expunere la mucegai, puteți ajunge să suferiți de diverse boli respiratorii, precum: astm bronșic, pneumonii, bronșite cu hiperreactivitate bronșică și tuse cronică, sinuzite, alergii cu congestie nazală, strănut, lăcrimare și disconfort la nivelul ochilor, alergii la nivelul pielii și nu numai. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce conserve mai sunt sigure în ziua de azi?
Pagina a fost generata in 0.3618 secunde