Nereguli la examenul de medic specialist. Ministrul Sănătății anunță ANCHETĂ

469
Nereguli la examenul de medic specialist. Ministrul Sănătății anunță ANCHETĂ - medici1318954666-1476686223.jpg

Articole recomandate

Ministerul Sănătății va investiga modul în care a fost făcută distribuirea către comisii a candidaților la examenul de medic specialist, a anunțat, duminică, ministrul Vlad Voiculescu, spunând că în 11 comisii de examen din centrul universitar București candidații nu au fost arondați comisiilor în ordine alfabetică, așa cum ar trebui. "Atunci când această mică încurcătură schimbă persoanele care examinează viitorii medici specialiști, lucrurile nu mai țin de domeniul unei simple erori birocratice", spune ministrul Sănătății.

"Arondarea candidaților pentru examenul de medic specialist către o comisie sau alta se face în ordine alfabetică, în funcție de numele de familie al candidatului. Se pare însă că unii funcționari din Ministerul Sănătății și/sau de la Centrul Național de Dezvoltare Profesională în Domeniul Sanitar mai greșesc câte o literă sau confundă numele de familie cu prenumele", scrie ministrul Sănătății, pe pagina sa de Facebook.

El mai spune că astfel de greșeli apar anul acesta în 11 comisii de examen, toate din centrul universitar București, iar "atunci când această mică încurcătură schimbă persoanele care examinează viitorii medici specialiști, lucrurile nu mai țin de domeniul unei simple erori birocratice".

"În Ministerul Sănătății și în instituțiile din subordine, ca și în spitalele din România, profesionalismul trebuie să fie dublat de integritate.

Vom investiga situația. Între timp, îi încurajez pe candidați să își verifice cu atenție numele trecut pe lista", adaugă Vlad Voiculescu.

Voiculescu a postat și adresa de pe site-ul Ministerului Sănătății unde candidații la examenul de medic specialist pot consulta listele cu cei înscriși la examen în toate centrele universitare din țară

Ministerul Sănătății organizează, în perioada 19 octombrie-19 noiembrie, examen pentru obținerea titlului de specialist, pentru medicii, medicii dentiști și farmaciștii care finalizează pregătirea în specialitate până la 31 decembrie 2016. Excepție de la data de începere a sesiunii de examen face specialitatea Anestezie și terapie intensivă, pentru care examenul a avut loc în 17 septembrie, scrie news.ro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7727 secunde