Concurs O alimentație sănătoasă oferă pavăză în fața cancerului

6191

Articole de la același autor

Studii recente au evidențiat că nutriția joacă un rol major în prevenirea și tratarea formelor de cancer și nu numai, în menținerea stării de sănătate în general. Se crede că vitaminele și mineralele din alimente stopează dezvoltarea tumorilor maligne din organism, în vreme ce unele minerale au proprietăți care împiedică dezvoltarea lor.
Dr. Loti Popescu, șeful Biroului de Promovare a Sănătății din cadrul Direcției de Sănătate Publică Constanța, a arătat că peștele se numără printre alimentele cu un conținut esențial pentru protejarea împotriva tumorilor. "Somonul sălbatic conține omega-3, acizi grași, față de cel de crescătorie. Heringul aprovizionează organismul deficitar de vitamina D, mai ales în timpul iernii. Iar lipsa vitaminei D favorizează dezvoltarea neoplaziilor", a afirmat medicul.
Brânza este, de asemenea, de ajutor, datorită conținutului bogat în vitaminele B12 și B6. Prima este importantă pentru creșterea celulelor normale, iar a doua pentru susținerea metabolismului. Specialistul vă sfătuiește să consumați ouă de găină - conțin vitamina D și E.
Ideală în prevenirea cancerului este secara, grație conținutului de acid phytic, motiv pentru care este recomandată pâinea de secară. "Previne creșterea celulelor canceroase și ajută în mod deosebit la prevenirea cancerului de sân", a adăugat dr. Loti Popescu. Pesmeții, de pe altă parte, sunt indicați împotriva cancerului de colon.
Iaurtul, varza proaspătă contribuie la rezistența florei intestinale și inhibă pătrunderea de substanțe străine în organism. Laptele de soia, recomandat de medici, protejează de tumorile ce apar mai ales la femei - datorită substanțelor vegetale secundare.
Specialistul mai recomandă consumul de cătină, susan (conține fitosteroli, compuși secundari de plante, protejează de colesterol și cancer), cicoare (indicată pentru cancerul de colon), ceai verde (previne cancerul de esofag și stomac).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4393 secunde