Pacienții dializați rămân internați în Spitalul Județean Constanța

190
Pacienții dializați rămân internați în Spitalul Județean Constanța - pacientiidializatiraman-1390839579.jpg

Articole de la același autor

Încă de sâmbătă seara, 10 dintre constănțenii care au nevoie de dializă au fost aduși la centrul de nefrologie din cadrul Spitalului Județean Constanța, urmând ca medicii să îi externeze abia după ce trece vremea rea. 
"Cei care sunt din localitățile care, pe baza istoricului de anii trecuți au pus probleme de acces, adică din zonele din sud și zonele cu drumuri impracticabile, vor rămâne internați. Este un protocol stabilit care în fiecare an este reactualizat, astfel că, odată aduși, pe perioada cât se menține codul de vreme rea sunt spitalizați. Dacă se depășește capacitatea clinicii de nefrologie apelăm la ceilalți colegi. Avem acceptul colegilor  de la chirurgie plastică, a profesorului Bordeianu și îi putem caza. Deși noi funcțio-năm în regim de ambulator, pa-cientul vine, stă 4-5 ore la tratament și pleacă, pentru astfel de situații avem posibilitatea să îi spitalizăm pentru a reduce orice risc.
Capacitatea este de 12 aparate și putem asigura dializă pentru 36 de pacienți. Urgențele  care vin din teritoriu sunt rezolvate tot de noi pentru că suntem centru de stat și suntem obligați să preluăm și cazurile care vin din centrele private sau din cele mai mici. Mai mult, asigurăm și inițierea cazurilor noi care au nevoie de dializă și ulterior luăm legătura cu centrele cele mai apropiate de reședința pacien-tului pentru a-i primi acolo după stabilizarea lor. În general, mai sunt unul sau două locuri păstrate libere pentru urgențe. Lucrăm în 4 ture pentru a asigura permanența, cu excepția duminicii, când se  evaluează amănunțit aparatura. La momentul acesta sunt 10 pacienți care sunt spitalizați pentru că provin din acele zone afectate de vreme. Suntem în contact cu ISU în permanență și ne-au asigurat că drumurile vor rămâne operaționale", a declarat dr.  Bogdan Câmpineanu, medic al Compartimentului de Dializă din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.
În prezent, în evidența Spitalului Județean, sunt 59 de pa-cienți permanenți, ajungându-se la 70 de pacienți cu cei care fie vin pentru investigații, fie sunt în tranzit. Alți 41 de bolnavi fac dializă în cadrul Spitalului Municipal Medgidia, 30 la Mangalia, iar în cele două centre private din Constanța sunt aproximativ 300 de pacienți. Medicii spun că, având în vedere că fiecare dinte aceștia depinde de dializă de trei ori pe săptămână, în ședințe terapeutice de cel puțin 4 ore, viața lor este foarte complicată. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.2347 secunde