Secție de chirurgie modernă, în Spitalul Județean Constanța

2875
6
Secție de chirurgie modernă, în Spitalul Județean Constanța - sectiechirurgie-1390411353.jpg

Articole de la același autor

O echipă de medici veniți de la București face intervenții laparoscopice cu aparatură de ultimă generație 


Constănțenii nu vor mai trebui să se urce în tren și să plece la București pentru o intervenție chirurgicală. Începând de săptămâna aceasta, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, ei au la dispoziție o secție de chirurgie nou-nouță, dotată la cele mai înalte standarde, și o echipă de medici de la București, pregătiți cu tehnici moderne de intervenție. 


Medicii chirurgi veniți de la Spitalul Floreasca din București, care au câștigat concursul organizat de Spitalul Județean Constanța, au intrat deja în pâine. Aceștia și-au început activitatea săptămâna aceasta și deja au făcut primele operații. "Începând de luni, 20 ianuarie, funcționează și Secția 2 Chirurgie din cadrul Spitalului Județean. Deocamdată nu avem un șef de secție, activitatea este coordonată de directorul medical Mihnea Avram, și el venit de la începutul anului 2014 tot de la Spitalul Floreasca din Capitală. Deci putem spune că acum avem o nouă echipă care, cu siguranță, va duce la creșterea actului medical și cetățenii din Constanța nu vor mai trebui să se ducă în altă parte", a declarat managerul Spitalul Clinic Județean de urgență Constanța, Dănuț Căpățână.


Aparatură ultramodernă și condiții de cazare impecabile


Secția 2 Chirurgie, aflată la etajul al cincilea al spitalului, a fost în ultimele luni în reabilitare și, în prezent, este pregătită să-și primească pacienții cu aparatură de ultimă generație și condiții de cazare demne de orice spital european. Secția are disponibile 28 de paturi și mai multe cabinete de consultații, tratament și pansament. Saloanele, cu două sau trei paturi, sunt dotate cu aparatură modernă, monitoare și paturi sofisticate, aer condiționat și smartv-uri cu circuit de televiziune internă. Băile sunt și ele complet noi, fiind renovate cu materiale speciale, care se pot întreține mai ușor.


Lucrările de reabilitare au început din luna august, iar costurile au depășit patru milioane de lei noi, incluzând și echipamentele. "Era nevoie de a doua secție de chirurgie deoarece Spitalul Județean Constanța a devenit spital strategic pentru întreaga regiune de sud-est, scurtându-se distanțele de adresa-bilitate și cu ajutorul elicopterului. Astfel numărul de cazuri chirurgicale a crescut, iar Secția 1 Chirurgie nu are disponibile decât 75 de paturi. Următorul pas este reabilitarea celeilalte secții", a mai adăugat managerul Căpățână.


"Suntem pregătiți pentru orice!"


Cei trei chirurgi de la București, proaspăt angajați ai Spitalului Județean Constanța, își desfășoară activitatea în Secția 2 Chirurgie. Ei vor efectua intervenții chirurgicale deschise, abdominale sau ginecolo-gice, dar și intervenții laparoscopice cu echipamente de ultimă generație. "Vom face operații care până acum nu s-au făcut aici, în condiții foarte bune tehnice, și cu un spațiu de caza-re față de care cred că niciun pacient nu va mai avea nimic de obiectat. Suntem pregătiți pentru orice situație și îi așteptăm pe pacienți pentru consultații și intervenții de un înalt profesionalism", a spus dr. Mihnea Avram, directorul medical al SCJU.


Comentează știrea

ELENA
23 ianuarie 2014
COTIZATII

NOI PENSIONARII SI SALARIATII,CARE PLATIM CAS-UL PENTRU SANATATE,CU CE SUME LA ACEST SPITAL VOM FI ALTOITI IN CAZ DE NEVOIE CHIRURGICALA. DE 24 ANI,ASTEPTAM SA STIM CE IMPLICA ACELE CARDURI DE SANATATE DE CARE NU BENEFICIEM. OARE ESTE CORECT?SUNTEM BUZUNARITI ,DEGEABA NE LAUDAM CU MODERNIZARE,DACA PACIENTUL NU ARE BANI SI RISCA SA MOARA CU ZILE.IN TOATE TARILE CIVILIZATE.LA INTERNARE PREZINTI CARDUL DE SANATATE,CA SA SE VADA CAT ACOPERA INTERVENTIA SAU DACA NU AI.PLATESTI INTEGRAL.

NENEA IANCU
23 ianuarie 2014
"2 LA PRIMARIE,2 LA PREFECTURA"

MA BUCUR CA ACUM VOR AVEA SI TIGANII UN SPITAL ULTRA MODERN....CAT DESPRE CEI CARE AU COTIZAT SI VOR COTIZA,SE VOR DESCURCA IN CONTINUARE ASTEPTAND PANA SE ELIBEREAZA SALA DE CEI CARE NU AU MUNCIT UN MINUT PENTRU ACEASTA TARA...DAR AU DREPTURI CA NA,SUNTEM EUROPENI...INTRODUCETI DRACU ACELE CARDURI DE SANATATE (daca nu ai inseamna ca nu-ti plateste nimeni asigurarea si prin urmare va trebui sa platesti consultatia,cu chitanta nu in buzunarul asistentelor )....SI SA NU UIT -DACA AVEM UN SPITAL ASA DOTAT,DE CE TREBUIE SA PLECE UNII IN STRAINATATE SA SE TRATEZE ???- AHA,DOAR SA NU FIE ARESTATI ???

dr akon
23 ianuarie 2014
SA VEDEM CE TARIFE SE VOR PRACTICA

Sunt curios care vor fi "scorurile"ca nu au venit degeaba din bucuresti.Acolo e Mai greu de primit "pinca" pt ca sunt altii "bosi" la noi terenul este fertil.BINE ATI VENIT!!!!SUNT CURIOS CU CE MASINI VETI PLECA

calin
24 ianuarie 2014
CAZ Penal

Medici veniti din Bucuresti in Constanta? De ce? Ca sunt buni? Nu cred. Sunt sleahta lui Constantinescu. Aceeasi golani si nenorociti. Ce concurs s-a dat pt ocuparea acestor posturi? Cum au fost ele scoase? Faceti un demers jurnalistic in sensul asta daca vreti un "articol-bomba". Mergeti in Spital si interesati-va despre concurs. Cum are loc, cum se organizeaza, cati candidati etc. Apoi scrieti un articol. Si dupa articol, noi, restul, vom trece la sesizarea DNA-ului. Care va vedea cum si ce.

cetatean
7 februarie 2014
Rau ca n-ai, rau ca ai

Ma bucur sa aud ca avem o sectie de chirurghie decenta. Si da, ma bucur ca sunt bucuresteni doctorii, pentru ca sunt mai deschisi la minte si la suflet, au practica cu cei mai buni medici din tara si da, si ce daca isi vor lua masini scumpe? Se vede ca sunteti oameni simpli, care nu aveti habar ce inseamna sa lucrezi cu omul. Mai ales cu oameni ca voi, plini de frustrari, zic eu. Si cred asta, pentru ca nu poti vorbi urat despre un om sau situatie, pana nu ajungi sa vezi cum esti tratat. Eu am suferit o operatie in Bucuresti si am fost tratata exact ca in filme. Nimeni nu a asteptat nimic. A fost placerea mea sa ofer ceva. Sincer, a fost ceva infirm fata de interventia si tratamentul de care am avut parte. Cinste lor!

Paula
19 martie 2014
Chiul la stat

Chiul la stat ce chiul este in spitale daca au timp sa scrie pe net si sa citeasca ca sa citesc comentarile si articolu sa mai scriu imi ea 30 min vad ca angajati din spitale asta fac la locul de munca . Au prea mult chiul. Eu mucesc la patron nu la stat unde se sta si se face ca se munceste dar se trage chiulul si unde sunt 6-10 angajati pe un post. Nici la munca nici acasa nu am timp sa citesc presa si sa mai comentez dar se pare ca angajati de la stat au, timp liber in timpul muncii pe banii nostrii. Pai sa stau sa citesc 4 articole si sa mai comentez pe zi imi ea 2 ore, eu ajung rupta de foame si oboseala fac mancare pun masina de spalat fac temele 1 ora cu aia micii si apoi la culcare, sambata si duminica fac curatenie ies cu aia mici la plimbare , barbatul si el trebuie sa-i acord timp. Mai mai angajatilor publici din sistemul de stat unde se sta si se arde gazul,petardelo si manelistilor voi cand aveti timp sa mai stati pe net si sa cititi si comenta presa, si culmea nesimtiri pe banii nostri.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7656 secunde