Pentru o piele mai tânără, renunță la creme și fă exerciții aerobice

124
Pentru o piele mai tânără, renunță la creme și fă exerciții aerobice - piele-tanara-1693921715.jpg

Articole de la același autor

Dacă vrei ca pielea ta să pară mai tânără, poți încerca să faci câteva exerciții fizice benefice, testate de cercetători. Într-o lume aflată permanent în căutarea unei metode minune care să mențină pielea tânără și proaspătă, ar putea fi o surpriză să afli că soluția nu constă în creme sau tratamente scumpe.

Un studiu japonez recent explică modul în care un anumit tip de exerciţii fizice are şi efecte benefice asupra pielii. Specialiștii spun că, dintotdeauna, secretul pentru a avea o piele mai tânără constă în activitate fizică. Cu alte cuvinte, cercetătorii au constatat că atât exerciţiile aerobice, cât şi antrenamentul cu greutăţi modifică expresia genelor şi îmbunătăţesc sănătatea de bază a celulelor şi ţesuturilor pielii faciale. Totuși, antrenamentele de forţă sau anduranţă par să producă cele mai mari beneficii. Astfel, ridicarea greutăţilor nu numai că îmbunătăţeşte funcţia musculară, ci şi face pielea să pară mai tânără.

La sfârşitul perioadei de 16 săptămâni a studiului, pielea feţei tuturor participanţilor arăta diferit. Prezenta o elasticitate mai bună și era mai puţin lăsată. Matricea extracelulară sau schelele biologice care oferă structură ţesutului pielii, a fost, de asemenea, mai densă. Iar genele implicate în crearea colagenului pielii au fost mai active. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4287 secunde