Popcornul preparat la microunde provoacă dezechilibre hormonale

123
Popcornul preparat la microunde provoacă dezechilibre hormonale - popcorn-microunde-pericol-1681927164.jpg

Articole de la același autor

În ziua de astăzi, oamenii preferă popcornul pregătit la cuptorul cu microunde pentru că se prepară rapid și vine cu tot ce trebuie în acea pungă de hârtie. Aceștia trebuie să știe, însă, că popcornul pregătit la microunde nu este recomandat de către specialiști.

Un nou studiu scoate în evidență date îngrijorătoare. Consumul acestui aliment poate crește riscul de a intra mai devreme la menopauză, conform unei cercetări publicate în Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. Motivul îl constituie faptul că acei compuși chimici cu care este tratată punga de hârtie pot avea efecte perturbatoare asupra nivelului hormonal.

Cercetarea a fost realizată pe un eșantion de 1.100 de femei și s-a constatat că, în cazul celor care consumau floricele de porumb la cuptorul cu microunde, riscul de a intra prematur la menopauză este mai ridicat. Mai exact, aceste femei intrau la menopauză în jurul vârstei de 50 de ani. În schimb, femeile care nu aveau acest obicei intrau la menopauză în jurul vârstei de 52 de ani. Cercetătorii susțin că acest lucru se întâmplă din cauza nivelurilor crescute de substanțe perfluoroalchilate și polifluoroalchilate (PFAS) , numite și „chimicale eterne” cu care sunt tratate pungile de floricele. „Intrarea prematură la menopauză, chiar și cu 1-2 ani mai devreme, poate avea un impact major asupra sănătății sistemului cardiovascular și osos, asupra calității vieții femeilor. Osteoporoza și afecțiunile cardiovasculare pot fi favorizate de menopauza prematură. Este important să atragem atenția asupra acestui aspect, astfel încât femeile să evite consumul alimentelor care le pot face rău”, transmite dr. Sung Park.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 20 Septembrie 2022
Stire din Sănătate : Vă este frig mereu? Care pot fi cauzele
Pagina a fost generata in 2.6221 secunde