Demența poate fi generată de răceli frecvente și gripă

260
Demența poate fi generată de răceli frecvente și gripă - fond-dementa-1681927128.jpg

Articole de la același autor

Sfaturile medicilor pentru persoanele cu infecții ușoare până la moderate implică, de obicei, odihnă adecvată și o cantitate mai mare de lichide. Foarte interesant este că, potrivit unui studiu recent publicat în revista „Brain, Behavior, and Immunity”, inflamația repetată cauzată de administrarea unei toxine bacteriene la șoareci de vârstă mijlocie a dus la deficite cognitive. Aceste deficite cognitive au fost, și ele, însoțite de modificări ale plasticității neuronilor din hipocamp. Hipocampul este o regiune cu un rol important în învățare și memorie.

Persoanele în vârstă sunt mai susceptibile la infecții microbiene. Astfel de infecții agravează scăderea funcției cognitive și generează deficiențe cognitive ușoare sau demență.

Concluziile studiului indică faptul că ar putea fi necesare tratamente mai agresive pentru adulții în vârstă pentru a preveni efectele de durată ale acestor infecții. Acest studiu, însă, a fost efectuat pe un model de șoarece, iar generalizarea rezultatelor la om nu este bine cunoscută.


Coautorul studiului, dr. Elizabeth Engler-Chiurazzi, specialist în neuroștiință comportamentală la Universitatea Tulane, spune că descoperirile au implicații importante și pentru sănătatea creierului uman. „În prezent, standardul de îngrijire pentru răceala obișnuită sau virusul gripei este izolarea în casă, odihna și hidratarea și să-ți lași corpul să-și facă treaba pentru a elimina infecția. Acest ghid este aplicat pe scară largă populației și, din cunoștințele mele, este indicat indiferent de riscul de dezvoltare ulterioară a demenței (de exemplu, pacienții care poartă gene care sunt asociate cu boala Alzheimer cu debut precoce)”, a declarat aceasta pentru Medical News Today.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5359 secunde