Efectele benefice ale acidului hialuronic

194
Efectele benefice ale acidului hialuronic - acid-hialuronic-1681927076.jpg

Articole de la același autor

Acidul hialuronic se găseşte în mod normal în organismul uman, mai ales în piele şi în cartilagii. Odată cu înaintarea în vârstă, începe, însă, să dispară sau i se estompează efectele, pentru că îşi pierde din proprietăţi şi concentraţie.

Acidul hialuronic se utilizează atât din motive medicale, cât și din motive estetice. Din punct de vedere estetic, acidul poate umple ridurile, poate adăuga volumul pierdut din cauza vârstei în unele zone ale feței și poate „ridica” anumite zone.

În momentul de față, injectarea cu acid hialuronic este cea mai folosită metodă de înfrumusețare în întreaga lume, inclusiv în România.

Tratamentul cu acid hialuronic se recomandă după vârsta de 25 de ani, când scade cantitatea din piele, dar și persoanelor de 20 de ani, pentru diminuarea cicatricilor post-acneice. Pentru persoanele de 30 ani, acidul hialuronic este indicat în scopul hidratării profunde și prevenirii semnelor de îmbătrânire.

Studiile arată că acidul hialuronic are un efect lubrifiant, asigură hidratarea fibrelor de colagen şi elastină şi reţine apa în ţesuturi. Este considerat un antidot redutabil pentru efectele îmbătrânirii. Este văzut ca fiind ingredientul principal în produsele anti-aging sau de îngrijire a pielii, având beneficii şi în repararea tegumentului afectat de leziuni uşoare.

Oamenii de știință susțin că vindecarea arsurilor poate fi facilitată de acidul hialuronic. Totodată, medicii recomandă, în tratarea gonartrozei, injecțiile cu acid hialuronic. Acesta reduce rigiditatea și lubrifiază articulațiile. Acidul hialuronic poate fi folosit și în tratamentele oftalmologice. Potrivit unor studii, suplimentele cu acid hialuronic pot contribui la reducerea simptomelor de reflux gastroesofagian. Persoanele care au această problemă își pot administra acid hialuronic pentru a reface mucoasa deteriorată a esofagului şi pentru a grăbi procesul de recuperare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3925 secunde