Consilierii judeţeni din Constanţa vor vota bugetele de venituri şi cheltuieli ale mai multor instituţii subordonate

225
Consilierii judeţeni din Constanţa vor vota bugetele de venituri şi cheltuieli ale mai multor instituţii subordonate - fond-sedinta-cjc-1681926831.jpg

Articole de la același autor

Consilierii judeţeni din Constanţa au fost convocaţi în şedinţă ordinară pentru data de miercuri, 26 aprilie 2023, cu începere de la ora 13:00, pe ordinea de zi aflându-se nu mai puţin de 19 proiecte, care urmează să fie dezbătute şi apoi votate de către aceştia.



Primul proiect care apare pe această ordine de zi privește cursele care se desfăşoară în judeţul Constanţa între diferite localităţi. Așadar, urmează a se supune aprobării documentația de atribuire a contractului de delegare a gestiunii Serviciului public de transport județean de persoane prin curse regulate în județul Constanța - LOT 3: GRUPA 03.

Acest proiect s-a aflat pe ordinea de zi şi în cadrul şedinţei trecute, însă atunci preşedintele CJC, Mihai Lupu, împreună cu consilierii judeţeni, a decis ca acesta să fie retras, îmbunătăţit şi apoi reintrodus spre votare.

Activităţile tinerilor din Constanţa i-au interesat întotdeauna pe consilierii judeţeni şi tocmai din acest motiv pe ordinea de zi se află şi proiectul de hotărâre legat de aprobarea Regulamentului privind regimul finanțărilor nerambursabile alocate din fonduri ale bugetului județului Constanța pentru activități de tineret de interes local, conform Legii nr.350/2006.

Bugetul de venituri şi cheltuieli al judeţului a fost dezbătut în nenumărate şedinţe. Este vorba despre bani publici care se cheltuiesc pentru implementarea diferitor proiecte, iar consilierii judeţeni împreună cu Mihai Lupu au atribuţia de a analiza foarte bine acest buget. Astfel, pe ordinea de zi se află şi proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Constanța pe anul 2023.

Totodată, se analizează bugetul de venituri şi cheltuieli al mai multor instituţii din judeţul Constanţa.

Vorbim despre Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor din Constanţa, Spitalul Clinic Judeţean „Sfântul Apostol Andrei” - aici fiind vorba de o sursă de finanţare provenită din venituri proprii, mai exact de la Medicina Legală -, Direcţia de Pază a judeţului Constanţa, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.

De foarte mult timp Asociaţia „Dăruieşte Aripi” încearcă să le facă o viaţă mai bună persoanelor defavorizate, iar acum s-a trecut la un alt nivel.

Din acest motiv, consilierii vor vota şi proiectul de hotărâre privind încheierea unui acord de parteneriat între Asociația „Dăruiește Aripi”, UAT Județul Constanța și Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța.

De asemenea, se vor alege trei reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Constanţa pentru a face parte din Consiliile de Administraţie ale Muzeului de Artă Constanţa, Centrului Cultural Judeţean „Teodor Burada” Constanţa şi Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.

Aşa cum s-a întâmplat în ultimul timp, spre deosebire de şedinţele de Consiliu Local, şedinţa de Consiliu Judeţean Constanţa se va desfăşura în format fizic, în Sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5354 secunde