Agenda unei aniversări pe cinste! Centrul "Jean Constantin", la cinci ani de la inaugurare

1314

Articole de la același autor

A fost odată „Republica”, cel mai mare cinematograf al Constanței, care, cu o infuzie de fonduri europene, în valoare de 9,5 milioane de lei, avea să devină ceea ce astăzi sărbătorim, la cinci ani de la inaugurare, în urma reabilitării și modernizării - Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”.

La finalul unui amplu proces de „reîntinerire” pe care „bătrâna Republica” l-a parcurs, noua instituție dispune la parter de un spațiu expozițional, garderobă, o sală de cinema cu aproximativ 700 de locuri, la etajul I - o cabină de traduceri, cameră de proiecții, iar la etajul II se află un atelier de mentenanță.

Aniversarea celor cinci ani de la inaugurare prilejuiește Consiliului Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, organizarea joi, 20 aprilie, a unei serii de manifestări la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”.

„Ne străduim în permanență să organizăm evenimente pentru toate gusturile”

Din 2018 și până azi, constănțenii s-au putut bucura de evenimente cultural-cinematografice, educative, manifestări de anvergură, de bun gust și de calitate. Nume mari au trecut pragul Centrului, contribuind la succesul unor evenimente organizate pentru constănțeni și nu numai.

„Dorim pe această cale să mulțumim tuturor celor care, de-a lungul anilor, și-au adus contribuția la îndeplinirea scopului acestui Centru Multifuncțional. Ne dorim să veniți de fiecare dată cu bucurie. În spatele tuturor evenimentelor, se află o echipă numeroasă, minunată, iar împreună ne străduim în permanență să organizăm evenimente pentru toate gusturile și pentru toate vârstele. Constănțenii merită un loc unde să petreacă timp de calitate. Vă mulțumim că ne alegeți în fiecare zi”, a declarat Ștefania Laura Abibula Stroe, director general al Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”.

La cinci ani de la inaugurare, Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” organizează o serie de manifestări dedicate tuturor categoriilor de vârstă, cu precădere populației tinere. Și de această dată, manifestările propuse invită segmentul țintă la un program propice pentru petrecerea timpului liber.

Incursiune în inima Constanței, printr-un tur ghidat

Programul debutează joi, 20 aprilie, de la ora 10:00, cu proiecția filmului „Coco” (dublat), dedicat preșcolarilor, un festin vizual ce explorează teme importante precum: familia, cultura, viața și moartea.

Pentru adolescenți (și nu numai), va fi difuzat „Dungeons & Dragons: Frăția hoților” (subtitrat), un film care reușește să captiveze atenția publicului tânăr. Acesta va fi prezentat joi, 20 aprilie, începând cu ora 13:00.

Cei care doresc să participe sunt rugați să apeleze numărul de telefon ‎0770439945 - persoană de contact: Oana Popescu, inspector de specialitate. Participarea este gratuită.

La ora 17:00, constănțenii sunt așteptați tot la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, de unde va porni Turul Cultural „Jean Constantin”, un eveniment ce poartă, în semn de omagiu, numele celebrului actor. Manifestarea se va desfășura în orașul Constanța, în colaborare cu prof. dr. Ivan Răzvan Raul. Turul Cultural „Jean Constantin” are ca scop incursiunea în inima Constanței, venind astfel în întâmpinarea constănțenilor cu o plimbare "la pas". Înscrierea se va face telefonic la numărul de telefon: ‎0 770 431 994. Persoană de contact: Andreea Ștefan, inspector de specialitate. Participarea este gratuită.

De la ora 19:00, constănțenii sunt invitați la un deosebit spectacol de folclor, susținut de Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul”. Alături de solista ansamblului, Elena Plătică, și artista Marina Sava, pe scenă va urca și îndrăgitul artist Valentin Sanfira. Dirijor: Cristian Obrejan.

Accesul se face gratuit, în limita locurilor disponibile.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8385 secunde