Aniversare: Corul „Madrigal – Marin Constantin”, de 60 de ani pe scenă

244
Aniversare: Corul „Madrigal – Marin Constantin”, de 60 de ani pe scenă - corulmadrigal768x513-1681131663.jpg

Articole de la același autor

Corul Naţional de Cameră ''Madrigal - Marin Constantin'' aniversează, marţi, 60 de ani de la prima sa repetiţie, care a avut loc pe 11 aprilie 1963, în cadrul Conservatorului, scrie Agerpres.


"Corul Madrigal a fost, din 1963, primul cor profesionist de cameră din Europa. Madrigalul nu este doar ambasadorul culturii muzicale româneşti în străinătate. Din 1963 şi până în 1989, Madrigalul a fost şi ambasadorul Europei în România, cântând madrigale şi motete din Renaşterea europeană, în cinci limbi", declara Ion Marin, directorul de onoare al Corului Madrigal.
În anul 2014, Corul Madrigal a preluat numele fondatorului său în denumirea sa, iar în prezent este o instituţie publică de concerte de importanţă naţională, aflată în subordinea Ministerului Culturii. Dirijorul principal al ansamblului este Anna Ungureanu, iar din 2016, dirijorul secund este Cezar Verlan.


În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul "Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt" la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace şi Securitate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6213 secunde