Prevenirea cancerului de sân. Gestul banal care salvează vieți

197
Prevenirea cancerului de sân. Gestul banal care salvează vieți - gestulbanal-1437069381.jpg

Articole de la același autor

Anual, în România, peste 6.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de sân, majoritatea într-o fază avansată, când posibilitățile de tratament sunt foarte restrânse. Dacă este descoperit și tratat din timp, cancerul de sân este vindecabil. Primii pași în lupta împotriva cancerului de sân îi reprezintă autoexaminarea lunară și examinarea anuală de către un specialist.

"Este recomandat ca autoexaminarea sânilor să se efectueze la aproximativ o săptămână după menstruație (7-10 zile de la înce-perea menstruației), când sânii nu sunt atât de sensibili la atingere.

Cât privește tipurile de cancer, acestea sunt de două feluri: cancer de sân HER2 pozitiv și cancer de sân HER2 negativ.

Orice femeie care suferă de cancer de sân trebuie să solicite efectuarea testului HER2, pentru a se stabili forma de cancer de care suferă, pentru că aceste două tipuri de cancer de sân au particularități diferite și necesită tratament specific, de asemenea diferențiat.

Ce este HER2? Celulele tumorale au pe suprafața lor niște receptori numiți HER2. Unele celule canceroase au un număr mai mare de astfel de receptori decât normal și se numesc celule HER2 pozitive.

Studiile de specialitate arată că una din șase femei cu cancer de sân este HER2 pozitivă. Un cancer de sân HER2 pozitiv se dezvoltă mai repede decât alte tipuri de cancer. Dar pentru femeile cu acest tip de celule canceroase există de câțiva ani tratamente eficiente.

Cancerul de sân HER 2 pozitiv afectează aproximativ 20% - 30% dintre pacientele cu cancer de sân, iar tratamentul acestui tip de cancer mamar cere atenție specială și îngrijire imediată, pentru că tumorile canceroase HER2 pozitive au o rată de creștere mai rapidă, iar șansele de recădere sunt mult mai mari", explică specialiștii din cadrul Spitalului privat Isis. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5213 secunde