Infecțiile pun în pericol sarcina

1217
Infecțiile  pun  în pericol sarcina - infectiile-1436360469.jpg

Articole de la același autor

Infecțiile în timpul sarcinii pot afecta atât sănătatea femeii, cât și a fătului acesteia. Listerioza este una dintre cele mai agresive infecții și este cauzată de bacteria Listeria monocytogenes.

"Listerioza este cauzată de o bacterie care poate provoca avorturi, sarcină prelungită sau boli ale fătului, în cazul contaminării pe timpul sarcinii. Deoarece au fost găsite în unele alimente cantități mari de listeria (bacteria care provoacă această boală) este indicat ca pe parcursul sarcinii să eviți laptele nepasteurizat, pateul din carne, peștele sau legumele, brânza albastră, înghețata la cornet (de la mașinile de înghețată), alimentele semipreparate și produsele de tip fast-food.

Toxoplasmoza este o altă infecție care poate cauza unor avorturi sau probleme congenitale ale fătului. Animalele de casă (pisica în special) sunt purtătoare de toxoplasmoză.

De asemenea, pojarul poate cauza probleme la începutul sarcinii. Este de preferat să eviți persoanele contaminate, deși este mai puțin riscant dacă gravida a avut deja această boală în copilărie. Dacă aceasta a intrat în contact cu persoane bolnave, poate face un test al sângelui pentru a-și verifica imunitatea", a explicat dr. Mohamed Zaher, medic specialist obstetrică - ginecologie în cadrul Spitalului Privat Isis. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3362 secunde