Metode moderne pentru o naștere fără complicații

276
1

Articole de la același autor

Cum ne menținem tonusul pe parcursul sarcinii, care sunt avantajele nașterii naturale, cât de importante sunt mișcarea și cum

ne revenim rapid după naștere? Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante întrebări care le preocupă pe gravide și despre care a discutat și Vania Limban, prima moașă independentă din România, prezentă la Constanța zilele acestea.

"Sănătatea gravidei și a mamei" a fost primul workshop desfășurat la Constanța la care prima moașă independentă din România le-a vorbit gravidelor și proaspetelor mămici despre nașterea naturală și alegerile sănătoase din timpul sarcinii. Evenimentul a fost organizat de Kool Media și s-a desfășurat la librăria Cărturești.

"Sănătatea gravidei ține de alegerile pe care aceasta le face încă dinainte de a rămâne însărcinată. În acest context, este foarte important de știut că femeia trebuie să aibă toate informațiile despre nașterea naturală cu perineul intact, despre gimnastica în apă și avantajele ei în sarcină, dar și aspecte ale sănătății reproductive.

Cât privește tonifierea pentru o naștere ușoară și o viață intimă fără probleme după naștere, vă pot spune că este foarte important ca femeia gravidă să aibă un perineu tonifiat.

Perineul este suprafața de țesut dintre orificiul vaginal și rect. Acest țesut este un fel de «hamac» care sus-ține intestinul gros, uterul și vezica urinară și care se întinde mult în momentul nașterii și uneori se poate rupe.

Ruptura de perineu este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni în rândul femeilor, aflându-se în spatele multor manifestări neplăcute ce le însoțesc pe acestea. De multe ori pacientele vin la medic acuzând pierderi de urină la efort fizic, la tuse, la urcatul scărilor, la strănut, la alergat sau ridicat greutăți", a explicat Vania Limban, prima moașă independentă din România.

Metode pentru tonifierea perineului

De la exercițiile Kegel și până la yoga sau gimnastica în apă, există o serie de metode de tonifiere a acestei "grupe de mușchi". Masajul poate fi de folos mai ales femeilor care sunt la prima naștere, pentru a evita epiziotomia la naștere.

"Acest tip de masaj se poate face și acasă, de către partenerul de viață și este recomandat mai ales în ultimul trimestru de sarcină. Exercițiile Kegel pot fi practicate pe toată durata sarcinii, având ca efect intensificarea circulației perineale, tonifierea și relaxarea perineului la naștere. Avantajul acestora este că pot fi făcute în orice moment și nu pun sarcina în pericol. Exercițiile Kegel presupun încordarea mușchilor perineului, la fel cum se încearcă oprirea urinării sau eliminarea gazelor", a mai spus moa-șa.

Epi-No, dispozitivul revoluționar de retonifiere

Tot în cadrul evenimentului desfășurat la Constanța, Vania Limban le-a prezentat gravidelor cel mai modern dispozitiv de retonifiere a perineului.

"EPI-NO este singurul dispozitiv de retonifiere a perineului care are capacitatea de a reda sănătatea intimă. El poate fi folosit de femei indiferent de vârstă, în pregătirea pentru nașterea naturală cu perineu intact, după naștere, pentru retonifiere perineală, pentru tonifierea musculaturii în afecțiuni urogenitale (incontinența urinară, prolaps genital, vagin slăbit), după operații în zona urogenitală sau la menopauză", a completat moașa. 

Comentează știrea

Irina
2 iulie 2015
Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar!

Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4449 secunde