Lipsa de fier, risc de naștere prematură!

185
Lipsa de fier,  risc de naștere prematură! - lipsadefier-1434894774.jpg

Articole de la același autor

Necesarul de fier crește semnificativ în sarcină, deoarece este esențial pentru producerea hemoglobinei, proteina din compoziția globulelor roșii care transportă oxigenul către celule. Mai ales în primele două trimestre de sarcină, insuficiența acestei substanțe în organism poate produce anemie, susțin specialiștii.

"Cantitatea de fier necesară în timpul sarcinii crește de la 18 la 27 mg pe zi. Deoarece este dificil să asiguri această cantitate prin dietă, se recomandă ca femeile însărcinate să ia zilnic, preventiv, un supliment de 30 mg de fier.

Cum apariția anemiei este frecventă pe măsură ce sarcina progresează, este recomandată efectuarea hemoglobinei, atât la prima consultație prenatală, cât și la sfârșitul celui de-al doilea sau începutul celui de-al treilea trimestru de sarcină.

Îngrijorător este faptul că foarte multe dintre gravide nu își fac analizele înainte de instalarea unei sarcini și atunci startul acestei perioade este periclitat de carențe.

Anemia prin deficit de fier este cea mai periculoasă, aceasta având ca efect nașterea prematură sau nașterea la termen a unui copil cu o greutate sub cea normală", explică dr. Gherghina Rizea, medic de familie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1175 secunde