Ești anemic și lipsit de energie? Vezi cum te pot ajuta stafidele

194
Ești anemic și lipsit de energie?  Vezi cum te pot ajuta stafidele - estianemicsilipsitdeenergie-1429190379.jpg

Articole de la același autor

Stafidele, acele fructe dulci uscate, aparent banale, pe care le întâlnim cel mai des în cozonaci, au efecte pozitive atât în problemele de natură gastrointestinală, cât și în problemele legate de constipație, deoarece conțin o cantitate mare de fibre și ajută la reglarea tranzitului intestinal.

În plus, acestea pot fi consumate și în locul bomboanelor sau dulciurilor pline de zahăr, care pot dăuna sănătății. Stafidele sunt resurse importante de potasiu și magneziu, elemente care ajută la reducerea acidității gastrice și a eliminării toxinelor din organism. Cantitatea mare de calciu din stafide este benefică pentru dezvoltarea și menținerea unui sistem osos rezistent atât la copii, cât și la adulți.

"Stafidele sunt bogate în zaharuri, în minerale și în vitamine. Sunt, de asemenea, surse de fier, de magneziu și calciu. Datorită glucidelor pot fi sursă energetică foarte bună pentru copii. Depinde despre ce stafide vorbim, de modul în care au fost uscate, dacă au fost uscate corespunzător. Stafidele se recomandă și contra constipației. Persoanele care suferă de diabet trebuie să fie atente, deoarece stafidele au un conținut mare de glucide", a precizat dr. Cătălina Rudencu.

Conținutul bogat de fier și complexul de vitamina B pe care îl conțin stafidele ajută la ameliorarea anemiei. Stafidele dețin fitonutrienți polifenolici, cunoscuți ca și antioxidanți cu efect antiinflamator. De asemenea, aceștia au proprietăți antibacteriene și ajută la reducerea febrei și distrugerea bacteriilor și virusurilor, astfel încât ne protejează de răceli sau alte viroze respiratorii, prin întărirea sistemului imunitar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 22 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : "Copilul meu crește cam repede!"
Pagina a fost generata in 0.5231 secunde