Primul bebeluş cu ADN de la trei persoane s-a născut în Marea Britanie

283
Primul bebeluş cu ADN de la trei persoane s-a născut în Marea Britanie - bebelus-1683722379.jpg

Articole de la același autor

Primul bebeluş cu ADN de la trei persoane s-a născut în Marea Britanie, după ce medicii au efectuat o procedură inovatoare de fertilizare in vitro care are drept scop să prevină moştenirea de către copii a unor boli incurabile, relatează miercuri dpa.


Mare parte din ADN-ul copilului provine de la cei doi părinţi, iar aproximativ 0,1% provine de la o a treia persoană, o altă femeie.


Această tehnică ştiinţifică este concepută pentru a preveni naşterea copiilor cu boli mitocondriale devastatoare.
Sunt tulburări pe termen lung, genetice şi adesea moştenite care apar atunci când mitocondriile nu reuşesc să-şi îndeplinească funcţia de producere de energie vitală pentru celulele din organism.


Aceste boli pot fi foarte grave şi adesea fatale. La copii, simptomele pot include probleme de creştere, un tonus muscular scăzut, slăbiciune, spasme şi încetinirea dezvoltării sau o deteriorare lentă.


Unele familii au pierdut mai mulţi copii din cauza bolilor mitocondriale moştenite, astfel că noua tehnică, cunoscută sub numele de „tratament de donare mitocondrială” (MDT), o formă modificată de fertilizare in vitro, este considerată singura lor şansă de a avea un copil sănătos.


ADN-ul provenit de la cea de-a doua femeie afectează doar mitocondriile şi nu alte trăsături esenţiale ale copilului, precum aspectul.


Marea Britanie a devenit prima ţară din lume care a autorizat oficial Terapia de substituţie mitocondrială (MRT) după ce Autoritatea pentru Fertilizare Umană şi Embriologie a dat undă verde procedurii în 2017.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3388 secunde