Pe 28 mai, Simona Halep află dacă este nevinovată în cazul de dopaj

228
Pe 28 mai, Simona Halep află dacă este nevinovată în cazul de dopaj - 34765357087786825601440-1683723437.jpg

Articole de la același autor

Problemele Simonei Halep se pare că nu se mai termină în procesul în care este acuzată de dopaj. După ce sportiva noastră a lansat critici privind prelungirea acestuia, Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a venit cu toate detaliile în ceea ce privește procedurile din acest caz.


“În cazul în care jucătorul susține că ADRV (n.r. – încălcarea regulilor antidoping) a fost involuntară, ar putea fi necesar să prezinte și o explicație privind sursa. Dacă, de exemplu, susține că suplimentele au fost contaminate, atunci va avea nevoie de dovezi în acest sens. Acest lucru poate veni sub forma unor teste științifice externe ale suplimentelor rămase și ale celor noi, nedeschise, iar ITIA poate, de asemenea, să efectueze propriile teste asupra suplimentelor. Acesta poate fi un proces de lungă durată și poate implica o comunicare semnificativă între jucător și reprezentanții săi, ITIA, laboratoarele acreditate de WADA (n.r. – Agenția Mondială Anti-Doping) și alți experți științifici care ar putea fi implicați. Adesea, jucătorii vor solicita timp suplimentar pentru a întreprinde această cercetare și testarea suplimentelor lor”, a explicat ITIA.


În acest context, pentru că Simona Halep a respins acuzațiile, întregul proces se poate prelungi, audierile având loc doar după ce părțile au strâns dovezile de care au nevoie. În cazul româncei, audierile au fost amânate pentru data de 28 mai.


„O audiere poate avea loc de la distanță sau în persoană și se desfășoară, de obicei, pe parcursul unei zile, deși poate fi o perioadă mai lungă dacă este vorba de un caz deosebit de complicat sau de un caz controversat”, mai precizează Agenția.


Potrivit ITIA, apelul se poate face la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, proces ce poate dura mai mult de 12 luni.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6052 secunde