Tribunalul independent, decizie de ultimă oră în cazul Simonei Halep. Ce se întâmplă cu campioana

308
Tribunalul independent, decizie de ultimă oră în cazul Simonei Halep. Ce se întâmplă cu campioana - halep-probleme-1678794699.jpg

Articole de la același autor

Simona Halep încă îşi aşteaptă verdictul în cazul suspiciunilor de dopaj. Judecătorii au cerut ca probele prezentate de avocații sportivei să fie analizate într-un laborator acreditat de Agenția Mondială Anti-Doping.


Tribunalul independent Sports Resolutions ar fi trebuit să o audieze pe Simona Halep la mijlocul lunii februarie. Întâlnirea a fost amânată pentru că noul șef al Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului a spus că are nevoie de mai mult timp ca să se documenteze și să afle care sunt probele. S-a stabilit o ședință la finalul lunii februarie, așa cum a dezvăluit Darren Cahill, dar lucrurile s-au amânat din nou. 


De data aceasta, judecătorii au decis că vor analiza probele depuse de avocații jucătoarei din România doar după ce acestea vor fi trecute și prin „filtrul” unui laborator acreditat de Agenția Mondială Anti-Doping (WADA).

Jucătoarea din Constanţa a angajat, după declanșarea scandalului de dopaj, o agenție franceză de toxicologie și farmacologie care i-a analizat cazul. Investigatorii au concluzionat că suplimentele alimentare pe care le folosește Simona Halep au fost contaminate accidental cu substanța activă din Evrenzo. Ar fi identificat lotul cu pricina, dar și persoanele care au greșit. În acest fel, compoziția, caracteristicile de fabricație, prezentarea și etichetarea suplimentelor ar fi fost neconforme și ar fi modificat produsele ingerate de sportiva din România, mai spune sursa citată.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.1077 secunde