Simona Halep părăseşte Top 20 WTA. Constănţeanca vrea să revină la Roland Garros

165
Simona Halep părăseşte Top 20 WTA. Constănţeanca vrea să revină la Roland Garros - fond-halep-1678275719.jpg

Articole de la același autor

Faptul că Simona Halep nu a mai participat la niciun turneu de tenis în ultima vreme, o dezavantajează foarte mult pe constănţeancă. Campioana de la malul mării părăseşte, după foarte mult timp, Top 20 WTA.

Reamintim că Simona Halep, cea mai bine clasată jucătoare de tenis din România, a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din 2022 și nu va putea să concureze sau să participe la niciun eveniment de tenis organizat de WTA sau ITF.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat că Simona Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanță aflată pe lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022.

Pentru că nu poate lua parte la turneul de la Indian Wells, tenismena constănțeană coboară de pe poziția a 19-a a clasamentului mondial feminin și părăsește astfel Top 20 WTA.

Pentru că nu a putut lua parte la turneul din America, Simonei Halep i s-au retras 390 de puncte. Astfel, sportiva din România a ajuns pe locul 23 în clasamentul WTA Live.

În funcție de rezultatele înregistrate la Indian Wells, Simona Halep poate coborî în clasamentul WTA și mai mult. Rămâne de văzut pe ce poziție se va clasa sportiva la finalul turneului din America.

Fostul lider mondial va lupta în perioada următoare să-și demonstreze nevinovăția și să evite suspendarea de patru ani, care ar fi sinonimă cu retragerea din tenis. Simona trebuie să convingă ITIA (Agenția Internațională de Integritate a Tenisului) că a ingerat accidental substanța.

Jucătoarea din România a primit acceptul de a fi audiată în regim de urgență în fața celor trei arbitri de la Sport Resolutions, tribunalul independent de la Londra, desemnat de către ITIA să se ocupe de cazul ei de dopaj.

Presa americană a dezvăluit care e turneul la care Simona Halep își dorește să revină după suspendarea provizorie pentru dopaj.

Jurnaliștii de la Tennis365 notează că obiectivul Simonei Halep este să joace la Roland Garros 2023.

„În ciuda faptului că este suspendată în acest moment, Simona atrage interesul ca potențială campioană la Roland Garros în acest sezon. Halep este disperată să se întoarcă în turneu și să continue incredibila renaștere care i-a marcat sezonul 2022. Ea își propune al doilea titlu la Roland Garros și al treilea de Grand Slam și știe ce este nevoie pentru a câștiga Roland Garros”, a scris Tennis365.

Astfel, în aceste zile, avocații Simonei fac demersuri pentru a obține ridicarea suspendării. O decizie va fi luată în perioada următoare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5562 secunde