"Prin vaccinare, rotavirusul este complet combătut"

120

Articole de la același autor

"Rotavirusul este principala cauză a diareei acute și a vărsăturilor la sugari și la copiii mici. De altfel, infectarea cu rotavirus este mai frecventă la copiii mici și aproape unul din trei copii se va infecta în primele luni de viață. De aceea, vaccinarea este singura modalitate prin care rotavirusul este complet combătut și pot fi evitate complicațiile", explică dr. Gherghina Rizea, medic primar pediatru. De aceea, medicul recomandă vaccinarea bebelușilor și a copiilor înainte de vârsta de 5 ani pentru o protecție completă. 

Boala este extrem de contagioasă și se poate "lua" de la cele mai banale obiecte casnice, astfel că cei mici sunt extrem de vulnerabili. Boala se manifestă prin diaree acută, vărsături, febră, dureri și crampe abdominale, însă complicațiile pot duce și la comă. 

O categorie aparte de sugari este cea care primește tratament pe bază de cortizon, fapt pentru care medicul susține că vaccinarea este contraindicată. Medicul le reamintește părinților că vaccinarea se poate face prin medicii de familie și că este gratuită.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7634 secunde