Propunere: introducerea unei "taxe pe calorii"

266
Organizația Națiunilor Unite dorește să impună o taxă la băuturile carbogazoase dulci, dar și la produsele cu multe calorii, iar banii obținuți să fie utilizați pentru ajutoarele umanitare destinate țărilor sărace.
Conform unui raport special al ONU în legătură cu alimentația, o astfel de taxă la produsele alimentare grase există deja în unele țări europene. Raportul ONU subliniază consumul ridicat de alimente grase, bogate în zahăr și sare din ultimii ani și efectele nocive pe care le are asupra oamenilor. În plus, date oficiale arată că aproximativ un miliard de persoane de pe planetă suferă de foame, în timp ce 1,4 miliarde au un exces de greutate ca urmare a unei alimentații necorespunzătoare.
Pentru a combate fenomenul obezității, care duce la o multitudine de afecțiuni, reprezentanții ONU propun introducerea unor taxe suplimentare la alimentele considerate nesănătoase și la sucurile carbogazoase dulci, dar și dublarea TVA-ului la chipsuri. Mai mult, aceștia aduc în discuție și scutirea de impozite a sectorului agricol pentru a reduce costurile la fructe și legume.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 11 Noiembrie 2011
Stire din Actual : ONU: Radiații detectate în Europa
Pagina a fost generata in 0.6049 secunde