Remedii naturale pentru îmbunătățirea auzului

376
Remedii naturale pentru îmbunătățirea auzului - auz1-1643557519.jpg

Articole de la același autor

În caz de pierdere a auzului, nu este musai nevoie de a da fuga imediat la farmacie, ci puteți opta pentru remedii orale sau topice care vă pot ajuta să îmbunătățiți această situație. Din păcate, la ora actuală, pierderea auzului este o problemă care afectează mai mult de un sfert dintre persoanele cu vârsta peste 70 de ani, deși apare și la vârste mai mici. Această deteriorare este cauzată de distrugerea treptată a celulelor care sunt responsabile de perceperea sunetului în urechea internă. Deși în puține cazuri apare surditatea totală, scăderea capacității de auz este o problemă gravă. Potrivit dr. Adriana Duțu, din fericire, datorită proprietăților unor ingrediente naturale, pierderea auzului poate fi combătută încă din fazele timpurii pentru a împiedica progresul către o situație ireversibilă.

De exemplu, proprietățile antibiotice ale usturoiului sunt de mare ajutor în combaterea bacteriilor sau virușilor care provoacă infecții în diferite părți ale corpului. Amestecul de usturoi cu ulei de susan reprezintă un produs interesant pentru îngrijirea canalului urechii și prevenirea surdității. Tot ce aveți nevoie este o lingură de ulei de susan și un cățel de usturoi.

Cum se prepară? Pentru început, zdrobiți bine usturoiul până obțineți o pastă. Apoi, încălziți uleiul și prăjiți usturoiul pentru câteva minute.

În timp ce este în tigaie, zdrobiți usturoiul pentru a elibera toate extractele sale. Apoi, înmuiați o dischetă de bumbac în ulei și puneți câteva picături în urechi. Utilizați remediul de mai multe ori pe săptămână. Totodată, aplicarea câtorva picături de ulei de măsline reduce prezența bacteriilor în ureche și, de asemenea, combate infecțiile comune precum otita, care pot afecta grav auzul. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 20 Ianuarie 2014
Stire din Sănătate : Cu ce înlocuim antibioticele
Pagina a fost generata in 0.5371 secunde