Se redeschide Promenada inimii, în Parcul Tăbăcărie din Constanța

565
Se redeschide Promenada inimii, în Parcul Tăbăcărie din Constanța - promenadainimii-1474475387.jpg

Articole de la același autor

Duminică, pe 25 septembrie, de la ora 11, în Parcul Tăbăcărie se redeschide oficial Promenada inimilor, traseul unde constănțenii sunt așteptați să facă mișcare, pentru a rămâne sănătoși. Cu ocazia Zilei mondiale a Inimii, clubul Rotary Pontus Euxinus Constanța, împreună cu fundația "CardioPrevent", membru al Forumului Național de Prevenție, în parteneriat cu Fundația Română a Inimii, îi invită pe constănțeni pe Promenada inimilor, în cadrul unui proiect ce își propune să încurajeze populația orașului să facă mișcare, ca mijloc de prevenție a bolilor cardiovasculare.


"La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Șapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mișcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viață. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?", ne întreabă prof. dr. Dan Gaiță, membru în Consiliul de conducere al European Heart Network.


Tocmai pentru a-i stimula pe constănțeni să iasă la mișcare, clubul Rotary, în parteneriat cu Primăria municipiului Constanța, a ales un traseu de promenadă pe o distanță de trei kilometri, unde locuitorii orașului pot să se plimbe. "Sănătatea este în mâinile fiecăruia dintre noi, iar implicarea comunității locale ne ajută să o protejăm mai bine, iar acum avem ocazia din nou să arătăm că suntem dedicați comunității în care trăim. Traseul va rămâne deschis pe timp nelimitat. Pentru o inimă sănătoasă, fiți alături de noi!", ne recomandă Mariana Lambrino, președintele Rotary Club Pontus Euxinus Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1111 secunde