Semne ce pot anunța instalarea unei forme de cancer

229
Semne ce pot anunța instalarea unei forme de cancer - semne-1656094940.jpg

Articole de la același autor

Pentru orice persoană, prevenirea și depistarea precoce ar trebui să fie esențiale în lupta împotriva cancerului. Prin urmare, în cazul oricărui simptom care pare anormal sau provoacă îngrijorare, nu mai stați pe gânduri și mergeți imediat la medic. Medicii susțin că există o listă de simptome ale cancerului pe care mulți le ignoră. Deși a vorbi despre cancer poate provoca o oarecare teamă, a fi bine informat este esențial pentru ca, în cazul constatării unei modificări a stării de sănătate, să puteți merge la medic pentru a discuta despre preocupările voastre.

De exemplu, subliniază medicii, un simptom posibil al cancerului este scăderea bruscă în greutate, fără un motiv aparent și fără a fi făcut modificări în dietă sau exerciții fizice.

Apoi, tusea frecventă nu poate fi doar produsul unei alergii sau al schimbării temperaturii, ci poate fi cauzată și de boli mai grave, cum ar fi cancerul. Așa că, dacă răciți constant, chiar dacă nu fumați, ar trebui să mergeți la medic, pentru că poate fi vorba de cancer pulmonar, oral sau de laringe. De asemenea, acordați atenție durerilor în piept și simptomelor asemănătoare bronșitei severe (disconfortul se extinde până la umeri sau axile). Leucemia este un tip de cancer care se dezvoltă în măduva osoasă și atacă celulele sanguine. Practic, apar globule albe bolnave sau anormale și acest lucru afectează capacitatea organismului de a preveni sau de a lupta împotriva infecțiilor.

Este adevărat că articulațiile pot fi inflamate și dureroase din cauza mișcărilor bruște, efortului excesiv sau posturii incorecte, dar pot fi și semnul unei boli grave, precum cancerul osos. Dacă durerea articulară nu dispare, este timpul să consultați un medic. Dacă vă loviți sau cădeți, este normal să aveți vânătăi, dar dacă acestea apar fără un motiv aparent sau procesul de vindecare este foarte lent, acesta poate fi un semn al trombocitelor nesănătoase și chiar al leucemiei, care nu permite sângelui să transporte oxigen sau să se coaguleze în mod corespunzător.

Țineți cont că acestea sunt doar o parte dintre semnele ce anunță instalarea unei boli atât de grave.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.407 secunde