Sfatul medicilor: "Preveniți îmbolnăvirile printr-un stil de viață sănătos!"

121

Articole de la același autor

Odată cu scăderea temperaturilor sunt așteptate și primele cazuri de viroze și afecțiuni respiratorii specifice acestui sezon. Pentru a reduce numărul îmbolnăvirilor, medicii dau câteva recomandări esențiale: consumul de alimente ce conțin vitamina C, controlul greutății și reducerea alimentelor bogate în grăsimi.

"Prevenirea infecțiilor respiratorii și a îmbolnăvirilor în general nu se face într-o zi sau într-o săptămână. Prevenirea îmbolnăvirilor este un proces care ar trebui să devină un stil de viață.

Infecțiile respiratorii, mai ales cele cu transmitere respiratorie, aeriană, sunt mai frecvente în sezonul rece, la variațiile frecvente și bruște de temperatură, ca urmare a conjugării unor factori favorizanți.

Grupele de vârste mai vulnerabile sunt grupele extreme - copiii și vârstnicii, fără să însemne că grupele de vârstă intermediară sunt excluse. Pentru a evita îmbolnăvirea, îmbogățiți-vă alimentația

cu legume și fructe, controlați-vă greutatea, scădeți consumul alimentelor sărate, afumate și pline de conservanți și renunțați la fumat care exacerbează simptomatologia respiratorie", explică dr. Loti Popescu, coordonatorul programelor de sănătate din cadrul DSP Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Iunie 2013
Stire din Sănătate : Cum prevenim bolile de sezon
Pagina a fost generata in 0.3448 secunde