Sfatul specialistului - Alimente care vă fac oasele mai puternice

711
Sfatul specialistului - Alimente care vă fac oasele mai puternice - oase-1627910998.jpg
Pentru a putea funcționa la parametri optimi, organismul uman are nevoie de calciu, magneziu, potasiu, vitamine, precum și o serie de nutrienți. Specialiștii spun că toate acestea sunt necesare corpului și ajută pentru o rezistență bună a oaselor. Totuși, cel mai important este să știți și din ce alimente își poate extrage corpul acești nutrienți atât de necesari.

De exemplu, atunci când este vorba despre prevenirea osteoporozei sau de tratamentul acesteia, calciul este unul dintre cele mai importante elemente nutritive pentru os. Ideal este să acumulați 1.000-1.300 mg de calciu pe zi din alimentele pe care le consumați. Cele mai recomandate sunt iaurtul simplu fără grăsimi, laptele fără grăsimi sau cu un procent scăzut, brânzeturi, tofu, soia, fasolea albă, varza, broccoli sau migdalele.

Un alt nutrient important pentru sănătatea oaselor este vitamina D. Chiar și pentru acumularea de calciu în organism este nevoie de vitamina D. În general, corpul poate produce vitamina D cu ajutorul luminii solare, însă cele mai bune surse rămân alimentele și suplimentele de vitamina D. Peștele gras, cum ar fi somonul, heringul, macroul sau sardinele, este o sursă excelentă. Laptele, iaurtul, dar și ciupercile și gălbenușurile de ou mai sunt bogate în această vitamină.

Studiile au arătat că lipsa de proteine din corp duce la accelerarea pierderii de masă osoasă. Ca urmare, proteinele sunt foarte importante în procesul de refacere a oaselor accidentate. Cu toate acestea, cantitățile mari de proteine pot fi dăunătoare, așa că cele mai recomandate alimente, consumate în cantități moderate, sunt carnea slabă de curcan, puiul, carnea slabă de vită sau mușchiuleț de porc, fructele de mare, albușurile de ou, lactatele cu grăsimi puține, leguminoasele sau chiar untul de arahide. Oasele se pot păstra la fel de puternice prin consumul de pepene galben sau de caise, papaya, banane, prune, stafide, avocado, anghinare, salata verde, morcovi, roșii, fasole, migdale etc. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2893 secunde