Șofranul luptă împotriva stresului oxidativ și a radicalilor liberi din organism

496
Șofranul luptă împotriva stresului oxidativ și a radicalilor liberi din organism - sofran-1710422700.jpg

Articole de la același autor

Șofranul, denumit și aurul roșu, conține compuși antioxidanți benefici în reducerea riscului dezvoltării anumitor afecțiuni cronice care apar din cauza stresului oxidativ. Totodată, susțin medicii, este una dintre cele mai îndrăgite plante medicinale, grație proprietăților aromatice și nutriționale. De exemplu, firicelele de șofran sunt folosite ca tinctură sau decoct în numeroase afecțiuni, fiind utilizate pentru tratarea durerilor de cap, stomac, tuse, diabet și alte boli gastro-intestinale. De asemenea, șofranul este folosit ca un antidepresiv și antiseptic foarte eficient. Principalul beneficiu al șofranului se referă la nivelul ridicat de antioxidanți specifici, care luptă împotriva stresului oxidativ si a radicalilor liberi din organism. Deoarece stresul oxidativ și radicalii liberi joacă un rol în dezvoltarea multor probleme de sănătate, inclusiv cancerul și bolile de inimă, acești antioxidanți pot ajuta la protejarea sănătății unei persoane. În același timp, planta este recomandată în tratarea convulsiilor, insomnie, astm, răceli, inflamații. Șofranul produce serotonină, hormonul bucuriei și din acest motiv este recomandat pentru cei care suferă de melancolie și stări depresive, deoarece îmbunătățește starea de spirit. De asemenea, ajută la curățarea ficatului și a rinichilor, îmbunătățește digestia, creste libidoul, îmbunătățește vederea, reduce senzația de foame și ajută la scăderea în greutate, întinerește tenul, ajutând la netezirea pielii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0027 secunde